Abel Blocks en Abel Blocks Mini

De Abel Blocks en de Abel Blocks Mini zijn waanzinnig mooie open ended houten bouwblokken. Ieder blok is met de hand en veel liefde gemaakt uit een stuk beukenhout. En het is ook nog eens een Nederlands product (stoer). De twee broers Folko en Jelmer hebben Abel Woodentoys opgericht en deze prachtige bouwblokken op de markt gebracht.

Abel Blocks: direct verkocht

Toen ik deze Abel blokken voor het eerst voorbij zag komen was ik direct verkocht. We hadden thuis de Grimms Regenboog en Grimms Large Pyramid blokken, maar ik zag direct de meerwaarde van Abel Blocks ten opzichte van die andere mooie producten.

Doordat de vorm van ieder blok namelijk gelijk is én een prachtige ronding heeft, kan je de prachtigste figuren maken. En het is voor de jongste kinderen een ideaal blok om constructies mee te bouwen. En en en en… nog zoveel meer 😊.

Nou goed, je merkt het al. Ik was enthousiast. Extra nieuwsgierig was ik hoe mijn kinderen erop zouden reageren. En wat bleek? Ook mega enthousiast. Check deze foto-serie maar eens toen we de Abel Blocks net hadden uitgepakt.

Open ended speelgoed blokken

Zoals je wellicht weet als je mijn blog kent, zijn wij thuis fan van open ended speelgoed. De Abel Blocks zijn een prachtige aanwinst daarbij. Zoals je in de foto’s hierboven al kunt zien zijn het blokken met oneindig veel mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld ook de prachtigste mandala’s en flatlay figuren mee maken. En ze zijn een ontzettend leuke aanvulling in small world play (wegen, gebouwen, bruggen, hekwerken en noem het maar op).

In een hoogtepunt op mijn Instagram heb ik een aantal dingen verzameld van ons spel thuis met de Abel Blocks. En als je op Instagram zoekt op #abelblocks kan je ook prachtige mandala’s, figuren en bouwwerken zien.

Abel Blocks Mini

In 2021 zijn de Abel Blocks Mini erbij op de markt gekomen. Zo gaaf. Flashback naar mijn eigen jeugd met Kapla vroeger. En dat samen met de mooie subtiele ronde vorm van Abel maakt het net weer even extra bijzonder. Waar je met Kapla de rondingen maakt met uitstekende puntjes, zijn die rondingen bij Abel juist weer natuurlijk.

Afgelopen tijd hebben we ervaring opgedaan met de mini’s en ook over die speelavonturen deel ik hier een stukje. De mini’s waren in instant succes. Het formaat nodigt de kinderen direct uit tot bouwen en spel. Ze pakten zelf direct de grote Abel blocks erbij. De peuter en kleuter gingen heel intuïtief aan de slag met de Abel blocks mini. Rijen maken, stapelen, figuren maken en torens bouwen. Ze kunnen er nog gemakkelijker mee overweg dan de grote Abel Blocks.

De mini’s voelen heerlijk aan qua gewicht en structuur. Een toren stapelen vraagt iets meer nauwkeurigheid dan bij de grote Abel Blocks. Echt een enorme aanrader!

Abel blocks review

★★★★★

Op alle fronten zijn wij fan van deze Abel blokken zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Als ik dan toch een minpunt zou moeten noemen dan is het énige wat ik heb kunnen bedenken dat bij de Abel Blocks mini de randen soms een beetje afgerond zijn wat het stapelen lastiger maakt. Maar dat zou je natuurlijk ook als uitdaging kunnen zien :).

Waar zijn ze te verkrijgen?

Er zijn 3 varianten van de Abel Blocks en 3 varianten van de Abel Blocks Mini te verkrijgen.
Bekijk (en bestel :)) ze op de site van Abel Woodentoys. Of bestel ze hier als je het leuk vindt om mij een beetje commissie te laten verdienen voor mijn werk als blogger.

Scroll naar boven