Als je op zoek bent naar een autotafel voor je kind, dan zie je in dit overzicht welke voor- en nadelen de verschillende soorten auto speeltafel merken hebben.

Autotafel kind: waar op letten?

Een autotafel voor kinderen is geniaal tijdens de autorit of een vliegreis. Ze kunnen zelfstandig heerlijk spelen en je hoeft niet de hele tijd omgekeerd in je stoel je ribben te verdraaien om iets van de grond op te rapen 😉. Er zijn veel verschillende soorten en merken op de markt. Hieronder op een aantal aandachtspunten op een rij voor als je een autotafel wilt kopen voor je kind.

  • Wil je een autotafel met of zonder iPad-houder / tablethouder?
  • Wil je de autotafel bevestigen aan de bestuurders/bijrijder stoel of op het schoot van je kind leggen?
  • Wil je het autotafeltje vooral gebruiken als speeltafel of is het meer bedoeld om te kunnen eten en drinken? Let bij dat laatste op of er cupholders bij zitten en dat het tafeltje gemakkelijk te reinigen is.
  • Wil je het autotafeltje ook gemakkelijk mee kunnen nemen naar andere plekken als je bent gearriveerd op de bestemming? Kies dan voor een autotafel die je dicht kan klippen/gespen/ritsen zodat je alle spulletjes die erin zitten kunt vervoeren terwijl je het tafeltje over je schouder draagt aan een draagband.
  • Let ook op de formaten van de verschillende autotafels als je gaat vergelijken. Sommigen zijn wat kleiner en anderen juist weer wat groter.

Speeltafel auto

Als je een speeltafel voor de auto zoekt, dan is het handig om te zorgen dat de autotafel veel vakjes heeft. En dan liefst aan de randen van het speelblad. De zijflappen zijn ook handig, maar iets lastiger voor kleine kinderen om spulletjes uit te halen. Hoe meer vakjes je dus aan de bovenkant hebt, hoe handiger je het speelgoed en de knutselspulletjes kunt organizen.

Is je kind gek op tekenen? Kies dan een speeltafel met een uitwisbare transparante bovenkant. Met whiteboard stiften kan je kind dan lekker tekenen, uitwissen en opnieuw iets moois maken. Op die manier hoef je geen magnetisch tekenbord mee te nemen en heb je weer plaats voor ander leuk speelgoed voor onderweg.

Meest gekochte speeltafels voor in de auto

Hieronder een paar verschillende soorten speeltafel voor in de auto die het meest gekocht worden.

(De laatste uit dit rijtje hebben wij zelf, en wij zijn er zeer tevreden over).

Lees ook:

Scroll naar top