Back in shape na mijn zwangerschap

 “Vandaag is de dag dat ik officieel besluit om mijn lichaam weer back in shape te krijgen na de bevalling. Jule is nu 15 weken en ik ben mijn zwembandjes zat.” Deze zin schreef ik 23 september 2017 op. Vandaag is het 18 oktober 2017. Jule is 19 weken. En vandaag is de dag dat ik officieel BEGIN met mijn lichaam weer back in shape brengen.  

Alles is anders

Voor mijn zwangerschap had ik een duidelijke routine.

  • Duidelijk voedingsschema
  • Vaste trainingsdagen in de week
  • Standaard 9 uur slaap per nacht

Tijdens mijn zwangerschap liet ik alles los.

  • Dubbel ontbijt, dubbele lunch en snacks tussendoor
  • Geen enkele trainingsdag in de week
  • Nog steeds 9 uur slaap per nacht

Na mijn zwangerschap is alles anders.

  • Ik eet de hele dag door en snoep me suf
  • Af en toe een korte workout
  • Hooguit 6 uur slaap per nacht

It’s all about creating new habits

Met de komst van ons kindje staan de eerste maanden in het teken van een nieuwe routine vinden. Na de eerste week denk ik: mijn leven is voorbij! Hoe kan ik ooit nog iets anders doen dan voeden, verzorgen en slapen? Kan ik ooit nog wel eens sporten en hoe ga ik überhaupt werken?

Na twee weken kom ik erachter dat je best nog wel iets voor jezelf kunt doen wanneer je kindje slaapt. Ik kijk voor het eerst weer eens televisie. Het kan dus gewoon nog!

Na drie maanden hebben we onze avonden weer terug. De krampjes van Jule zijn voorbij en ze slaapt een aantal uren achter elkaar. Voor mijn zwangerschap trainde ik iedere avond een aantal uren in de klimhal, nu zitten we op de bank.

Stefan en ik zijn nogal van de vaste gewoontes. Zo zijn er op onze ‘vrije bankavondjes’ ook wat slechte gewoontes ingeslopen. Zodra Jule op bed ligt, is het tijd voor een Magnum. Zo gaat het dus nu al een maand lang. Tot vandaag. Want ik ga nieuwe gewoontes creëren. Of eigenlijk, ik ga terug naar mijn oude gewoontes.

Vijf avonden trainen in de week ga ik niet doen. Gezonder eten en de veel te lekkere snacks laten staan, dat ga ik wél doen.

Waarom ga ik werken aan mijn shape?

Ik sta er behoorlijk dubbel in. Mijn mooie strakke lichaam wil ik graag terug, maar blijkbaar is die motivatie niet groot genoeg. Ik heb zelfs zoiets van, misschien is het wel goed een beetje extra vet op de botten. Mijn sport was mijn grootste motivatie. Nu ik geen specifiek doel heb voor mijn sport (ik ga niet meedoen aan het wedstrijdseizoen), vind ik het megalastig om gezond te leven.

Ik heb de hele dag door de neiging om te snoepen. Dat komt vooral omdat ik super moe ben (slaapgebrek big time) en borstvoeding geef (energieslurper). Ik ben gaan geloven dat snel even een koekje, een magnum of een cappuccino mij energie geven. Is natuurlijk niet zo!

Ik wil me energieker voelen én van die vreselijke zwembandjes af. Tijd om dus mijn nieuw verworven gewoontes te doorbreken. It’s all about creating new habits. En voor mij betekent dat terug naar mijn oude gewoontes. Zou niet al te moeilijk moeten zijn, toch? Eens zaten ze er in gesleten, dus ik hoef ze alleen maar weer opnieuw op te pakken. Nu nog even die té lekkere Magnums in de vriezer laten liggen (Stefan gaat ze namelijk echt wel blijven kopen haha).

Bam bam bam. Ik ga ervoor! Mijn buik denkt nu wel: wáár blijft die Magnum? Morgen maar weer lekker ouderwets mijn kwark in huis halen. Nu maar even een paar rozijntjes en een glas water en hop naar bed! Terug naar die 9 uur slaap heb ik niet helemaal in de hand, maar ik kan er natuurlijk wel mijn best voor gaan doen! Welterusten!

 

Scroll naar boven