Informatie over Caulophyllum en bevalling. Caulophyllum thalictroides d6 is een homeopatisch middel waarvan gezegd wordt dat het helpt bij het opwekken van de bevalling of de voortgang van de bevalling en het herstel.

Caulophyllum thalictroides d6

Inheemse Amerikaanse stammen gebruikten het caulophyllum in combinatie met andere kruiden en vloeistoffen voor abortus en anticonceptie. Later werd dit in Europa ook ingezet en begonnen ze het kruid in het derde trimester van de zwangerschap te gebruiken.

Werkt caulophyllum bij het opwekken van de bevalling of is het gevaarlijk?

Verloskundig homeopaat Willeke Bosscha is in ieder geval overtuigd van de werking en verkoopt het daarna volop via haar website :). Ik kan het je niet vertellen en het is een keuze die je zelf moet maken op basis van diverse bronnen. Maar kies dan ook de iets meer wetenschappelijke bronnen om te lezen i.p.v. enkel een ‘verkoopsite’. Bekijk bijvoorbeeld dit onderzoek over caulophyllum en bevalling uit 2008. De onderzoekers waarschuwen dat je dit middel met heel veel voorzichtigheid moet nemen en onder begeleiding van een professional. Ook stelden zij dat het eigenlijk niet zomaar te koop zou moeten zijn. Ik zelf heb dit onderzoek een beetje laat gedaan en heb het toch uitgeprobeerd. Ik zou het nu, als ik nog een keer deze keuze zou moeten maken, niet meer gebruiken. Zie mijn ervaring hieronder.

Caulophyllum bevalling ervaring

Ik heb voorafgaand aan mijn tweede bevalling de caulophyllum tabletjes geslikt. Mijn verloskundige had hier zelf ook ervaring mee en gaf aan dat het in ieder geval geen kwaad kon. Dit laatste zou ik niet durven stellen na het onderzoek was ik hierboven deelde, maar ik had dat destijds niet opgezocht.

Ik slikte de tabletten om verweking te bevorderen, aangezien ik bij de eerste ingeleid moest worden met 42 weken en er toen nog niets verweekt was. Dit wilde ik voorkomen en daardoor heb ik de pilletjes geslikt in combinatie met thee. Lees meer over mijn caulophyllum ervaring voorafgaand aan de bevalling.

Caulophyllum tijdens bevalling

Er zijn ook bronnen die beweren dat caulophyllum tijdens de bevalling helpt bij het vorderen van de ontsluiting. Je zou dan de tabletjes in een hogere dosering ieder uur moeten nemen. Ik zelf heb dit niet uitgeprobeerd en eerlijk gezegd, je bent wel met andere dingen bezig tijdens de ontsluiting dan tabletjes slikken :).

Scroll naar top