Informatie over Caulophyllum en bevalling. Caulophyllum thalictroides d6 is een homeopatisch middel waarvan gezegd wordt dat het helpt bij het opwekken van de bevalling of de voortgang van de bevalling en het herstel.

Caulophyllum thalictroides d6

Inheemse Amerikaanse stammen gebruikten het caulophyllum in combinatie met andere kruiden en vloeistoffen voor abortus en anticonceptie. Later werd dit in Europa ook ingezet en begonnen ze het kruid in het derde trimester van de zwangerschap te gebruiken.

Werkt caulophyllum bij het opwekken van de bevalling?

Ik kan het je niet vertellen en het is een keuze die je zelf moet maken op basis van diverse bronnen. Er is geen gedegen onderzoek naar gedaan. Er is wel dit onderzoek over caulophyllum en bevalling uit 2008. De onderzoekers waarschuwen dat je dit middel met heel veel voorzichtigheid moet nemen en onder begeleiding van een professional. Ook stelden zij dat het eigenlijk niet zomaar te koop zou moeten zijn. Het gaat hier niet om het homeopatische middel (daarbij is het werkzame bestanddeel zo vaak verdund dat het geen moleculen meer bevat van de orginele substantie.

Caulophyllum bevalling ervaring

Ik heb voorafgaand aan mijn tweede bevalling de caulophyllum tabletjes geslikt. Mijn verloskundige had hier zelf ook ervaring mee en gaf aan dat het in ieder geval geen kwaad kon.

Ik slikte deze tabletten om verweking te bevorderen, aangezien ik bij de eerste ingeleid moest worden met 42 weken en er toen nog niets verweekt was. Dit wilde ik voorkomen en daardoor heb ik de pilletjes geslikt in combinatie met thee. Lees meer over mijn caulophyllum ervaring voorafgaand aan de bevalling.

Caulophyllum tijdens bevalling

Er zijn ook bronnen die beweren dat caulophyllum tijdens de bevalling helpt bij het vorderen van de ontsluiting. Je zou dan de tabletjes in een hogere dosering ieder uur moeten nemen. Ik zelf heb dit niet uitgeprobeerd en eerlijk gezegd, je bent wel met andere dingen bezig tijdens de ontsluiting dan tabletjes slikken :).

Kleding bevalling: hier moet je op letten
Scroll naar boven