Toen ik net moeder was geworden, kreeg ik van mijn geweldige kraamverzorgende de ultieme tip: gooi de celstofmatjes die in je kraampakket zitten niet weg (koop er liever een paar extra) want die komen goed van pas. Je kunt ze namelijk voor heel veel dingen gebruiken en het maakt je leven echt gemakkelijker 😊. Dus bij deze geef ik de tips graag door.

Probleemloos verschonen met celstofmatjes

Pasgeboren baby’s staan bekend om hun spuitluiers en onverwachte verrassingen tijdens het verschonen. Het laatste wat je wilt, is dat je mooie aankleedkussen of verschoonhoes constant bevuild raakt en je het iedere keer in de was moet gooien. De tip van mijn kraamverzorgende: plaats gewoon een celstofmatje over je verschoonkussen voordat je begint met verschonen. Mocht er tijdens het verschonen iets onverwachts gebeuren, dan vangt het matje alles op. Zo hoef je niet het hele verschoonkussen te reinigen. Je pakt gewoon het vervuilde celstofmatje op en gooit het gemakkelijk weg. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook moeite en geld, omdat je minder was hoeft te doen.

Handig bij het voeden

Je kunt celstofmatjes ook heel praktisch inzetten bij het geven van borstvoeding, vooral als je liggend in bed voedt. Hydrolfiele luiers, hoewel absorberend, kunnen soms doorlekken en onbedoelde rommel veroorzaken. Door een celstofmatje onder je baby te leggen tijdens het voeden, voorkom je dat je beddengoed of matras wordt bevuild. Deze matjes zijn absorberend en kunnen herhaaldelijk worden gebruikt. Als ze toch bevuild raken, kun je ze gewoon weggooien en een nieuwe gebruiken. Dit minimaliseert de kans op een onverwachte wasberg en zorgt ervoor dat je ’s nachts zonder gedoe kunt voeden.

Draagbaar en handig

Een ander voordeel van celstofmatjes is dat ze draagbaar zijn. Je kunt ze gemakkelijk in je luiertas, verzorgingstas of zelfs in je auto bewaren. Dit maakt ze ideaal voor onderweg, of je nu op visite gaat bij vrienden of familie, of een dagje uit plant met je baby. Het hebben van celstofmatjes bij de hand kan je helpen om onverwachte situaties met gemak aan te pakken.

In conclusie, celstofmatjes zijn TOP! Dus, vergeet niet om een voorraad celstofmatjes aan te schaffen voordat je baby arriveert.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

 

 

Scroll naar boven