COBLO blocks

COBLO blocks is een Nederlands merk dat magnetic tiles verkoopt. Ze hebben een uitgebreid assortiment en in deze blog vertel ik over mijn ervaringen met de COBLO blocks basisset. Wij hebben diverse merken magnetic tiles, dus ik heb ze ook uitgebreid getest en vergeleken. 

Over COBLO blocks 

COBLO bestaat sinds 2021 en is een Nederlands merk. Een moeder van 3 kinderen woonde met haar gezin in Amerika en ontdekte daar de educatieve veelzijdigheid van magnetic tiles. Terug in Nederland besloot ze COBLO op te richten vanuit de missie alle kinderen spelenderwijs te laten leren. Leuk om te weten: de naam COBLO is ontstaan vanuit de twee woorden COnstructie BLOkken.

COBLO heeft een uitgebreid assortiment met de basisfiguren die we kennen van magnetic tiles, maar ook leuke extra’s zoals knikkerbanen, balletjes, poppetjes en activiteitenkaarten.

COBLO
bouwen met coblo blocks

COBLO blocks ervaring

Thuis hebben wij de COBLO basisset 55. Wij zijn sowieso groot fan van magnetic tiles hier thuis en waren al bekend met verschillende merken.

Voordelen sterdesign

Het eerste wat ons opviel is dat de COBLO magnetic tiles een uniek design hebben. Op de blokken staat namelijk een verhoogde ster. Dit geeft een andere ervaring dan bijvoorbeeld vlakke magnetic tiles zoals Magna-tiles of Playmags. Zowel tactiel als visueel. Daarnaast zorgt het ervoor dat er veel minder snel krassen op de tiles komen en dat je er goed doorheen kunt blijven kijken.

Wanneer je er doorheen kijkt vervormt de wereld door de ster. Ik zelf vond dit in eerste instantie een nadeel omdat ik gewend was bij bijvoorbeeld Connetix tiles dat je de wereld zonder veel vervorming in een andere kleur kunt bekijken. Mijn kleuterdochter daarentegen vond de vervorming juist leuk en het design van de ster überhaupt erg mooi.

Qua gevoel en ligging in de hand geeft de uitstekende sterstructuur houvast om de magnetic tiles van elkaar af te bewegen.

Nadelen van het design

De uitstekende sterstructuur maakt het lastiger om op de tiles te schrijven met een whiteboard marker. Dat vind ik wel een gemis, omdat dit voor mij één van de leuke leerzame mogelijkheden is met magnetic tiles. Door bijvoorbeeld letters op de tiles te schrijven kunnen er woorden gevormd worden of door cijfers op de tiles te schrijven kan je kind zien hoeveel gelijk staat aan 1 ten opzichte van bijvoorbeeld 10 tiles met de 10 erop onder elkaar.

Constructie

De COBLO magnetic tiles hebben lekker sterke magneten en ze zijn licht. Qua magneetkracht zijn het de sterkste tiles uit de vergelijkingsblog. Dit zorgt ervoor dat onze kleuter en peuter gemakkelijk constructies kunnen bouwen die stevig staan en tegen een klein stootje kunnen. Dat is bij bijvoorbeeld Magna tiles anders.

Afmetingen 

Opvallend is dat bij COBLO de gelijkzijdige driehoeken iets groter zijn dan die van de andere merken die we thuis hebben. De zijde van een driehoek is even groot als de zijkant van een vierkant. In gebruik merken we daarin niet veel verschil met de andere merken. Het enige voordeel dat we ervan kunnen verzinnen (tot nu toe) is dat als je vlakke vormen op de grond neerlegt en bijvoorbeeld huisjes maakt, dan sluit het mooier aan. Verder zijn deze driehoeken daarom niet perfect compatibel met de driehoeken van andere merken.

COBLO review

Op basis van bovenstaande punten bij de ervaring zijn wij positief over COBLO en kunnen we deze zeker aanraden als je op zoek bent naar magnetic tiles.

De magnetische kracht is voor ons een belangrijk element bij magnetisch speelgoed en daar zijn we zeer tevreden over bij dit merk. Het zorgt ervoor dat onze kinderen meer speelplezier hebben (minder frustratie) tijdens het bouwproces en goed kunnen spelen met de constructies (deurtjes open en dichtdoen bijvoorbeeld van zelfgebouwde huisjes).

Het sterdesign heeft voor- en nadelen. De look & feel is leuk en fijn door de ster en maakt het extra aantrekkelijk voor de kleuter. Door de verdieping en het materiaal ontstaan er minder snel krassen, waardoor je er goed dorheen kunt blijven kijken. Het niet goed kunnen schrijven op de tiles is een nadeel t.o.v. bijvoorbeeld de vlakkere Connetix Tiles.

In mijn uitgebreide blog waarin ik alle merken met elkaar vergelijk lees je hoe COBLO zich verhoudt tot andere merken zoals Connetix Tiles, Magna tiles en Playmags.

COBLO kopen

Wil je graag COBLO speelgoed kopen en is het je eerste set magnetic tiles? Dan raad ik je aan voor 100 of meer stuks te gaan. Bij veel speelgoed zou ik zeggen: less is more. Bij magnetic tiles gaat die regel niet op 😊. Dit is één van de weinige soorten speelgoed bij ons in huis waarvan ik zeg: hoe meer hoe beter. Een van de grootste uitdagingen voor kinderen is bijvoorbeeld een toren zo hoog als het plafond bouwen. Of een zo groot mogelijke muur. Daarvoor heb je flink wat tiles nodig, dus kies dan vooral voor een grote set.

COBLO aanbieding 

Verder lezen?

Scroll naar boven