Cytotec inbrengen | Misoprostol

Je hebt Misoprostol oftewel cytotec tabletten gekregen en vraagt je af hoe je cytotec moet inbrengen en wat je kunt verwachten. In deze blog leg ik dat uit.

Waarvoor wordt cytotec/misoprostol gebruikt?

Even in het kort. Dit medicijn wordt voor verschillende doeleinden voorgeschreven. Namelijk:

Cytotec zorgt ervoor dat je baarmoeder gaat samenkrampen.

Hoe cytotec inbrengen?

Afhankelijk van wat de arts je heeft voorgeschreven moet je de cytotec oraal innemen of inbrengen in de vagina. De dosis heb je ook doorgekregen van je arts. In deze blog vertel ik meer over cytotec inbrengen in de vagina ter voorbereiding op een miskraam.

Bij het opwekken van een miskraam, breng je 4 cytotec tabletten in op een voor jou geschikt tijdstip. Bij voorkeur ’s ochtends. Ik begon er ook in de ochtend mee zodat het in de loop van de dag op gang kon komen.

De tabletten inbrengen gaat hetzelfde als hoe je een tampon inbrengt. Met een vinger duw je de tabletten zo diep mogelijk naar binnen in je vagina. Ga daarna even rustig liggen op de bank.

Tips vooraf

Het advies wat ik had meegekregen was om een half uur voor het inbrengen van de cytotec alvast twee paracetamol te nemen en Aleve in huis te hebben voor de zekerheid. Lees meer over mijn ervaring met cytotec.

Afwachten na het inbrengen van cytotec

Het is niet te voorspellen hoe je reageert op de cytotec. Sommige vrouwen krijgen pijn, anderen hebben er weinig last van. Sommige vrouwen gaan hevig bloeden, anderen weer minder. Lees informatie over wat je kunt verwachten.

Als de eerste dosis niet effectief is, kun je na 48 uur een tweede dosis inbrengen.

Veel sterkte en succes.

Scroll naar boven