Met een broertje of zusje op komst is het tijd om de babykamer in te ruilen voor een echte kinderkamer. En tadaaaaaa, de grote meisjeskamer van onze dochter is af! We vinden het zelf prachtig en superleuk geworden. Zie hier het resultaat en onze decoratie van de kinderkamer! 

Wanddecoratie kinderkamer

Behangcirkel van Hartendief op MDF op lichtroze muur

Deze wand hebben we lichtroze geverfd. We hebben de kleur ‘dromerig’ van de Gamma gebruikt hiervoor. De lichtroze donkermakende HANNALILL gordijnen zijn van de Ikea. Deze zijn eigenlijk heel erg lichtdoorlatend, maar wel prachtig mooi! Wij hebben rolluiken, dus de kamer is sowieso verduisterd. Op de muur hangt een prachtige behangcirkel van Hartendief. We hebben deze bevestigd op een MDF plaat zodat we de behangcirkel nog eens kunnen verplaatsen als we dat willen. Bekijk hier de how-to om de behangcirkel op een MDF plaat te bevestigen.

kinderkamer wandlamp decoratie

Een deel van de wand achter het bed hebben we in een hele mooie kleur donkerblauw geverfd. Dit is de kleur Lush Indigo van Flexa Pure.

Groot of klein bed op de kinderkamer

Wij hebben gekozen voor een bedbank met lade van 200×90. We hebben nog flink getwijfeld tussen een peuterbed en een gewoon bed. Uiteindelijk vond ik het zonde van het geld voor die korte periode en zijn we direct voor een groot bed gegaan. En wat ben ik blij met die keuze. Onze dochter heeft zich direct prettig gevoeld in het bed en wij kunnen er heerlijk naast zitten/liggen om boekjes voor te lezen. De lade is ook heel erg handig voor het winterdekbed en extra opslagruimte. Ook kan er nog een matras in voor logees eventueel.

Uitvalbeveiliging kinderbed

In eerste instantie hadden we geen uitvalbeveilging, maar dit bleek wel echt nodig. Onze dochter ging door het hele bed heen en is er zelfs uitgevallen :(. De uitvalbeveiliging is van de Ikea. We hebben uiteindelijk twee van deze rekjes op elkaar gemonteerd, omdat het anders nog te laag was.

Commode op de kinderkamer?

De commode en de kledingkast zijn van de Ikea, de Sundvik collectie. De commode hebben we echter helemaal niet gebruikt. Onze dochter was net 2 jaar en nog niet zindelijk toen ze overging naar deze kamer. We hebben haar echter verschoond op haar kleine Ikea tafeltje dat op de kamer staat. Dat vond ze zelf leuk en ik hoefde met mijn zwangere buik niet te tillen omdat ze er zelf op klom. Ik kan dus iedereen aanraden om geen extra commode aan te schaffen. We hadden beter direct een ladekast kunnen kopen.

Pronkstuk: de lamp kinderkamer ‘Ga slapen, maan!’

De waanzinnige lamp voor de kinderkamer ben ik helemaal verliefd op. Dat is echt het pronkstuk van de decoratie kinderkamer. Deze is van Hartendief en heet: ‘Ga slapen, maan!‘. Als de lamp uit is zie je een hele lieve mooie maan.

En als het donker is …

Ga slapen maan van Hartendief lamp

Als de lamp aan is zie je prachtige dieren die samen naar de maan kijken. Om bij weg te dromen! Onze dochter vindt het fantastisch en ze geeft elke avond alle dieren een dikke kus voor het slapengaan. Daaromheen glow-in-the-dark sterren in verschillende maten. Ook van Hartendief.

Klimrek als kinderkamer decoratie

klimrek met ringen en rekstok op kinderkamer

En dan nog een gaaf onderdeel van de kamer, een klimrek! Inclusief ringen, een touwladder, rekstok, glijbaan en klimtouw. Dit klimrek is van Kindsport via Amazon. Nu al een groot succes! Daaronder hebben we de handige Plufsig gymnastiekmat van de Ikea in het roze liggen. Speciaal voor geïnteresseerden heb ik nog een los artikel gemaakt over het klimrek op de kinderkamer.

Zithoekje/werkhoekje kinderkamer

kinderkamer decoratie zithoekje

Met het Ikea Flisat tafeltje en krukje maak je een heel gezellig zithoekje/werkhoekje op de kinderkamer. Aan de muur hangen twee bamboe Skuggis haken met lijstjes van de Ikea. Het bakje en vaasje op de tafel zijn ook van de Ikea. De behangcirkel is van Hartendief. Dit tafeltje is ook érg handig voor leuke sensory play activiteiten.

Scroll naar boven