Hexbug connetix

Hexbug connetix, een megaleuke combinatie met een ballrun van magnetische tegels. Je hebt het vast voorbij zien komen op filmpjes. Wij hadden het ook gezien en wilden het wel eens proberen! Allereerst kochten we de ‘verkeerde’ hexbug ;). Daarna hadden we andere hexbugs gekocht. Ze zijn trouwens best populair denk ik, want op veel plekken zijn ze uitverkocht. Ik deel de verschillen tussen de verschillende hexbugs zodat je direct de goede kunt kopen als je ze ook wilt toevoegen. 

Hexbug connetix: dikke lol 

In de buizen van de knikkerbanen of in doolhoven die je zelf hebt gebouwd, gaan die kleine hexbug connetix beestjes als een dolle erdoorheen. Het is echt wel grappig om te zien en de meiden hebben er dikke lol mee. Ook onder de bank door laten rennen is een leuk spelletje. 
 

Verschillende soorten hexbugs 

Ze heten eigenlijk Hex Bots(dat is een nieuwe naam voor Hex Bugs sinds het merk is overgenomen), maar er zijn ook veel namaak (o.a. via Aliexpress te krijgen). Van het merk Hex Bots zijn aardig wat verschillende soorten hexbugs (bol.com), hier de verschillen op een rij. 

Hex Bot nano (de klassieke): 

Ze zijn er in allerlei kleuren, en sommige edities hebben glow-in-the-dark pootjes of een patroon op de rug. Deze (bol.com) zijn heel geschikt voor dagelijks speelplezier, ook met bijvoorbeeld de parcourssets van Hex Bots™ zelf.

Hex Bot Nano Flash

Deze (bol.com) zijn extra snel en hebben een oplichtende rug, wat ze erg aantrekkelijk maakt voor kinderen. Ze bewegen razendsnel en zijn ideaal voor races of om door doolhoven te laten rennen. Omdat ze lichter zijn, kunnen ze iets sneller kantelen bij een oneffen ondergrond.

Hex Bot Nano real bugs:

Deze lijken op echte insecten en zijn wat groter. Wij hadden deze in eerste instantie gekocht, maar die pootjes blijven een beetje hangen want die steken wat meer uit. 

Tip: let bij aankoop goed op of het om een origineel Hex Bots™ product gaat, of een namaak. De echte Hex Bots zijn bijna niet te krijgen, dus heel veel is namaak. 

PS: misschien vind je mijn vergelijkingsblog van meer dan 10 verschillende merken magnetic tiles ook interessant. 

Andere toffe combinaties met magnetic tiles 

  • Lichttafel 
    Dit is een gouden combinatie (bol.com)! De transparantie van magnetic tiles komen prachtig tot leven. Super om kleuren te mengen, patronen te maken of mandala’s te bouwen.

  • Silhouetspel met zaklamp
    Bouw 3D figuren of kastelen en zet er een zaklamp achter voor een magisch lichtspel op de muur.

  • Poppenhuis / Dierenhuis
    Bouw een huis voor poppetjes of dieren. Vooral leuk in combinatie met houten figuurtjes of Grapat-materiaal.

  • Kleurrijk sorteer- of telspel
    Combineer met loose parts (denk: pompons, houten schijfjes, steentjes). Bouw vakken of vormen en laat kinderen sorteren op kleur, grootte of aantal.

  • Waytoplay banen
    Combineer de flexibele rubberen autowegen (bol.com) met gebouwen of tunnels of gebruik de toppers van coblo.

  • Knikkerbanen
    Bouw samen met je tiles een enorme knikkerbaan of laat de knikkers door tunnels van tiles rollen.

Scroll naar boven