Nog even geduld en dan is het zover. Dan ga je je kleintje ontmoeten! In een eerdere blog schreef ik welke kleding je het beste aan kunt doen tijdens de bevalling. Maar nu nog even antwoord op de vraag: welke kleding trek je aan ná de bevalling?

Kleding na de bevalling: wat is praktisch?

Thuis heb je natuurlijk alles bij de hand wat je fijn vindt. Maar wat trek je aan na de bevalling in het ziekenhuis? Er zijn vrouwen die in hun mooiste jurk het ziekenhuis verlaten. Ik zelf was erg blij met mijn wijde hipster, ruime donkerkleurige joggingbroek (je weet maar nooit of die verbanden alles goed opvangen) en een eenvoudig shirt. Je lichaam is écht niet in één keer weer back-to-normal. En los daarvan kan aankleden ook nog best wel een klus zijn. Meestal rij je in een rolstoel het ziekenhuis uit omdat je gewoonweg nog heel rustig aan moet doen in het begin.

Mijn vriend heeft mij geholpen met aankleden nadat ik gedoucht had. Ik kon mijn broek en sokken namelijk nog niet echt zelf aan doen. Ook had ik enorm opgezwollen voeten door het vocht. Simpele sneakers waren dus ook erg handig. Ik had een tas vol kleding mee, maar terwijl ik onder de douche zat heeft de verpleegster uitgezocht wat ik aan zou trekken. Ze wist natuurlijk als geen ander wat je wel/niet aan wilt na een bevalling.

Lees in deze blog specifiek over ondergoed na de bevalling.

Voedingsbh en/of voedingstopje

In verband met het geven van borstvoeding is een voedingsbh en/of voedingstop heel fijn. Ik zelf heb de bh’s die ik had maar heel weinig gedragen. De voedingstops daarentegen waren enorm fijn (gewoon zonder BH) en die heb ik een jaar lang iedere dag gedragen. Daar zou ik er echt heel erg veel van kopen.

Ik vond deze voedingstop echt heel erg fijn en heb ze ruim een jaar gedragen. Ze zijn heel gemakkelijk van boven los te klikken en je buik blijft zo bedekt. Dat vond ik wel héél erg fijn. Want je hebt ineens een lege buik en dat voelt zo vreemd. Als je daarbij een vestje draagt is het helemaal gemakkelijk.

Kleding tijdens een langer verblijf in het ziekenhuis

Het kan natuurlijk voorkomen dat je nog wat langer in het ziekenhuis moet verblijven. Soms willen ze jou of je kindje nog een nachtje observeren. Een schoon slaapshirt, extra voedingstops, ondergoed, sokken en een setje kleding zijn dan wel fijn om bij je te hebben. Kies voor wijde shirts of voedingstops met een vestje. Dat is het allerfijnst voor voeden. De eerste dagen, weken, maanden ben je vaak je kleintje aan het voeden. Het is fijn als dat gemakkelijk gaat.

Tip: regel een leuk shirt voor papa!

Vol trots droeg Stefan zijn ‘papa t-shirt’ dat ik voor hem had gemaakt. Superleuk! Liep hij daar als kersverse papa door het ziekenhuis heen met zijn ‘made for diapers Papa shirt’. Hij had het ook aan toen hij aangifte ging doen van de geboorte en draagt het nog steeds met veel plezier.

Als je het leuk vindt, lees je hier mijn uitgebreide bevallingsverhaal waarbij ik ingeleid werd met 42+1 weken.

Scroll naar top