Een klimrek op de kinderkamer? Voor ons klimmers was het direct duidelijk: onze dochter zou een klimrek binnen in huis krijgen op haar kamer! We vonden een hele toffe met allerlei attributen erbij. Maar is het wel zo verstandig/veilig om een klimrek op de kinderkamer te maken? En welke is dan handig? 

LET OP: de klimrekken waar ik naar verwijs in deze blog zijn uitverkocht op dit moment. Vanaf januari 2021 zijn ze weer beschikbaar. Er is wel een soortgelijk klimrek beschikbaar, namelijk deze, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. 

Veiligheid van het klimrek binnen

Je hebt verschillende maten klimrekken. Wij hebben gekozen voor een hoog klimrek op de kamer. Omdat dit mooier staat en omdat de ringen/touwladder/schommel er dan goed aan kunnen hangen. 

Omdat het klimrek zo hoog is, hebben we wel speciaal een klimrek gekocht waarbij het bovenste gedeelte gemakkelijk te verplaatsen is. Zo kun je het klimrek lager maken als het ware. Doordat je de bovenkant eraf haalt en halverwege er weer op klikt, kan je kindje niet helemaal naar boven klimmen. (Tenzij ze ondersteboven over dat uitstekende deel door het dakje klimmen haha). 

We hebben er een Ikea Plufsig matje bijgekocht en die leggen we er onder als ze trucs gaat doen. 

Ringen op de kinderkamer

Onze dochter is een ontzettend fysiek meisje, daarom hebben we gekozen voor een klimrek met heel erg veel extra’s :). Zo zit er een glijbaan bij, die we nu ook vaak gewoon beneden hebben staan en voor parcoursjes gebruiken. Ook zit er een touwladder bij, een set ringen en een klimtouw. De touwladder heb ik zelf nog opnieuw geregen met wit touw, omdat er een blauw touw bij zat wat ik te druk vond in de kinderkamer. Het is zo’n ontzettend mooi geheel geworden nu vind ik. 
Ook heb ik er zelf nog een hangstoelschommel bij gekocht die ik er af en toe aan hang. Ook erg leuk voor de variatie! 

Tips voor het kopen van een klimrek

  • Meet je plafondhoogte op. Het mooist is zo hoog mogelijk. 
  • Neem een klimrek waarbij de bovenkant verstelbaar is zonder dat je hoeft te schroeven. Wij verplaatsen het bovengedeelte heel vaak van hoog naar midden en laag en weer terug. Alle onderstaande klimrekken hebben die functionaliteit. 
  • De extra’s zoals ringen, rekstok en glijbaan zijn erg leuk en kun je ook gebruiken op andere plekken in en buiten huis. 

Dit is het klimrek dat wij hebben
klimrek met touwladder ringen glijbaan

Het klimrek dat je op de foto’s ziet hebben wij gekocht via Amazon. De kleur is dus blank hout, blanker dan je zou denken als je de plaatjes op Amazon ziet. 

Het klimrek is inclusief ringen, rekstok, touwladder, klimtouw en glijbaan. 

Het rek bovenaan is verstelbaar. Je kunt het dus gemakkelijk verplaatsen en daardoor het klimrek hoger of lager maken. 

Afmetingen: 220 x 80
Prijs: €235,53 
Andere maten en combinaties

klimrek zonder extras

Klimrek zonder extra’s
Afmeting: 240×80 
Prijs: € 185,83
Klimrek met blanke glijbaan
Afmeting: 220×80 
Prijs: € 233,12
klimrek 220 hoog

Klimrek zonder glijbaan
Afmeting: 220×80 
Prijs: € 200,96
klimrek 240

Klimrek zonder glijbaan
Afmeting: 240×80 
Prijs: € 205
Aanrader? 

Ja! Zeker weten!!! Het is een ontzettend leuk item om in huis te hebben en onze dochter heeft er ontzettend veel plezier mee. En wij ook trouwens en vriendjes/vriendinnetjes ook. We waren in het begin bang dat ze misschien ’s nachts uit bed zou komen om te gaan klimmen, maar dat is tot nu toe nog nooit gebeurd. Afkloppen haha. 

Op zoek naar cadeautips voor Sinterklaas?

Ik schreef een blog met onze top 10 speelgoeditems voor Sinterklaas cadeaus in huis. Voor diverse leeftijden. 

Scroll naar top