Een klimrek op de kinderkamer? Voor ons klimmers was het direct duidelijk: onze dochter zou een klimrek binnen in huis krijgen op haar kamer! We vonden een hele toffe met allerlei attributen erbij. Maar is het wel zo verstandig/veilig om een klimrek op de kinderkamer te maken? En welke is dan handig? 

Veiligheid van het klimrek binnen

Je hebt verschillende maten klimrekken. Wij hebben gekozen voor een hoog klimrek op de kamer. Omdat dit mooier staat en omdat de ringen/touwladder/schommel er dan goed aan kunnen hangen. 

Omdat het klimrek zo hoog is, hebben we wel speciaal een klimrek gekocht waarbij het bovenste gedeelte gemakkelijk te verplaatsen is. Zo kun je het klimrek lager maken als het ware. Doordat je de bovenkant eraf haalt en halverwege er weer op klikt, kan je kindje niet helemaal naar boven klimmen. (Tenzij ze ondersteboven over dat uitstekende deel door het dakje klimmen haha). 

We hebben er een Ikea Plufsig matje bijgekocht en die leggen we er onder als ze trucs gaat doen. 

Ringen op de kinderkamer

Onze dochter is een ontzettend fysiek meisje, daarom hebben we gekozen voor een klimrek met heel erg veel extra’s :). Zo zit er een glijbaan bij, die we nu ook vaak gewoon beneden hebben staan en voor parcoursjes gebruiken. Ook zit er een touwladder bij, een set ringen en een klimtouw. De touwladder heb ik zelf nog opnieuw geregen met wit touw, omdat er een blauw touw bij zat wat ik te druk vond in de kinderkamer. Het is zo’n ontzettend mooi geheel geworden nu vind ik. 
Ook heb ik er zelf nog een hangstoelschommel bij gekocht die ik er af en toe aan hang. Ook erg leuk voor de variatie! 

Aanrader? 

Ja! Zeker weten!!! Het is een ontzettend leuk item om in huis te hebben en onze dochter heeft er ontzettend veel plezier mee. En wij ook trouwens en vriendjes/vriendinnetjes ook. We waren in het begin bang dat ze misschien ’s nachts uit bed zou komen om te gaan klimmen, maar dat is tot nu toe nog nooit gebeurd. Afkloppen haha. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top