Klimrek op de kinderkamer

Een klimrek op de kinderkamer? Voor ons klimmers was het direct duidelijk: onze dochter zou een klimrek binnen in huis krijgen op haar kamer! We vonden een hele toffe met allerlei attributen erbij. Maar is het wel zo verstandig/veilig om een klimrek op de kinderkamer te maken? En welke is dan handig? 

Veiligheid van het klimrek binnen

Je hebt verschillende maten klimrekken. Wij hebben gekozen voor een hoog klimrek op de kamer. Omdat dit mooier staat en omdat de ringen/touwladder/schommel er dan goed aan kunnen hangen. 

Omdat het klimrek zo hoog is, hebben we wel speciaal een klimrek gekocht waarbij het bovenste gedeelte gemakkelijk te verplaatsen is. Zo kun je het klimrek lager maken als het ware. Doordat je de bovenkant eraf haalt en halverwege er weer op klikt, kan je kindje niet helemaal naar boven klimmen. (Tenzij ze ondersteboven over dat uitstekende deel door het dakje klimmen haha). 

We hebben er een Ikea Plufsig matje bijgekocht en die leggen we er onder als ze trucs gaat doen. 

Ringen op de kinderkamer

Onze dochter is een ontzettend fysiek meisje, daarom hebben we gekozen voor een klimrek met heel erg veel extra’s :). Zo zit er een glijbaan bij, die we nu ook vaak gewoon beneden hebben staan en voor parcoursjes gebruiken. Ook zit er een touwladder bij, een set ringen en een klimtouw. De touwladder heb ik zelf nog opnieuw geregen met wit touw, omdat er een blauw touw bij zat wat ik te druk vond in de kinderkamer. Het is zo’n ontzettend mooi geheel geworden nu vind ik. 
Ook heb ik er zelf nog een hangstoelschommel bij gekocht die ik er af en toe aan hang. Ook erg leuk voor de variatie! 

Tips voor het kopen van een klimrek

  • Meet je plafondhoogte op. Het mooist is zo hoog mogelijk. 
  • Neem een klimrek waarbij de bovenkant verstelbaar is zonder dat je hoeft te schroeven. Wij verplaatsen het bovengedeelte heel vaak van hoog naar midden en laag en weer terug. Alle onderstaande klimrekken hebben die functionaliteit. 
  • De extra’s zoals ringen, rekstok en glijbaan zijn erg leuk en kun je ook gebruiken op andere plekken in en buiten huis. 

Dit is het klimrek dat wij hebben
klimrek met touwladder ringen glijbaan

Het klimrek dat je op de foto’s ziet hebben wij gekocht via Amazon. De kleur is blanker en egaler dan je zou denken als je de plaatjes op Amazon ziet (zie ook de foto’s op deze blog) 

Het klimrek is inclusief ringen, rekstok, touwladder, klimtouw en glijbaan en montagematerialen.

Wat echt top is: het rek bovenaan is eenvoudig verstelbaar. Je kunt het dus gemakkelijk verplaatsen en het klimrek hoger of lager maken zonder te hoeven schroeven. Je tilt het gewoon op en zet ‘m zo hoog je wilt. Klimrek zonderklimrek zonder extra extra’s

Als je het klimrek wilt met de handige verstelbare bovenkant, maar geen ringen/glijbaan/touwladder/rekstok en touw erbij wilt kun je ook gewoon voor de variant gaan zonder al die extra’s. 

 Bekijk het klimrek hoogtepunt op Instagram

Aanrader? 

Ja! Zeker weten!!! Het is een ontzettend leuk item om in huis te hebben en onze dochter heeft er ontzettend veel plezier mee. En wij ook trouwens en vriendjes/vriendinnetjes ook. We waren in het begin bang dat ze misschien ’s nachts uit bed zou komen om te gaan klimmen, maar dat is tot nu toe nog nooit gebeurd. Afkloppen haha. 

Andere ultieme klimtip voor in huis: pikler driehoek

Ik schreef een blog over de Pikler driehoek die wij thuis hebben. Als je op zoek bent naar een succes item voor in huis, dan is dit ook zeker een aanrader om naar te kijken. De glijbaan van ons klimrek combineren wij ook volop met de driehoek. Ben je op zoek naar klimrek voor je baby? Ook daar schreef ik een blog over. 

Scroll naar boven