Magna tiles of Connetix

Wij hebben thuis vier verschillende merken magnetic tiles en uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillen. Maar als je kunt kiezen tussen Magna tiles of Connetix, wat zijn dan de belangrijkste verschillen?

In dit artikel vergelijk ik twee merken met elkaar. Beide zijn populaire bouwsets voor kinderen, maar ze hebben enkele verschillen die het waard zijn om te bespreken.

Magna Tiles

Magna-Tiles zijn al lange tijd geliefd bij kinderen vanwege hun eenvoudige, maar toch boeiende ontwerp. Ze bestaan uit platte, doorzichtige stukken met magnetische randen. Dit betekent dat kinderen ze gemakkelijk aan elkaar kunnen klikken om allerlei structuren te creëren, van eenvoudige torens tot ingewikkelde geometrische vormen. Ze zijn geweldig voor het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en fantasierijk spelen. Het transparante ontwerp voegt een extra visueel element toe aan het bouwproces.

Connetix

Connetix is een relatief nieuwkomer in de wereld van magnetische bouwsets. Ze zijn vergelijkbaar met Magna-Tiles in die zin dat ze magnetische randen hebben voor eenvoudige bevestiging, maar er zijn enkele verschillen.

Magna tiles vs Connetix: de verschillen

  • Connetix-tiles zijn dikker dan Magna Tiles en hebben een iets sterkere magneetkracht. Dat kan voor het bouwen van constructies een voordeel zijn, maar het kan voor de kleinste handjes een nadeel zijn omdat je ze wat moeilijker van elkaar afkrijgt.
  • Magna tiles hebben zeer heldere en felle kleuren, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor jongere kinderen. Ze geven de wereld een spannende kleur als je erdoorheen kijkt, maar tegelijkertijd is het zicht wel minder dan als je door een connetix tile heen kijkt door het frame wat erin zit. Magna tiles mengen in verhouding met Connetix ook beter (twee gekleurde tiles op elkaar en dan erdoorheen kijken).
  • De Magna tiles zijn minder krasbestendig dan Connetix. Doordat ze zulke felle, glanzende kleuren hebben vallen de krassen ook eerder op.
  • Connetix heeft veel verschillende accessoires zoals knikkerbanen, waardoor kinderen meer variatie hebben bij het bouwen van creaties. Magna tiles heeft daarentegen veel verschillende soorten tiles (zoals met spiegeltjes, glitters en speciale thema’s zoals een safari set).
  • Magna tiles voelen het meest solide en stevig. Doordat de randen dicht zijn gelast (als enige merk) zijn ze ook duurzamer.
  • Magna tiles zijn iets goedkoper dan Connetix, maar het scheelt niet veel. 

Magna tiles en connetix combineren

Ook al verschillen de tiles van elkaar qua dikte en magneetkracht, wij combineren deze merken gewoon samen en ondervinden daar geen problemen mee. Dit doen we trouwens met alle merken die we hebben. 

Conclusie: Magna tiles of Connetix?

Magna Tiles of Connetix? Beiden zijn geweldige bouwsets voor kinderen die creativiteit, probleemoplossend denken en ruimtelijk inzicht bevorderen. Het beste voor jouw kind hangt af van hun leeftijd, interesse en voorkeur voor kleurrijk versus transparant of pastel ontwerp.

  • Vind je veiligheid en duurzaamheid het allerbelangrijkste? Dan kan ik Magna tiles aanbevelen.
  • Vind je de kleur het belangrijkst en wil je pasteltinten bijvoorbeeld? Dan is Connetix hoe dan ook een zeer goed merk.
  • Vind je de prijs een doorslaggevende factor? Qua prijs liggen beiden merken dicht bij elkaar, al is Magna Tiles in the end iets goedkoper.

Kortom: niet te lang twijfelen en lekker gaan genieten! Aan beide merken heb je een supergoed product in huis.

Waar kopen? 

Er zijn veel fysieke en online winkels die deze merken magnetic tiles verkopen. Er zijn een aantal shops die zo nu en dan een aanbieding hebben. Hieronder vind je de linkjes. 

Connetix tiles aanbieding

Magna tiles aanbieding

Misschien vind je dit ook interessant: 

 

 

Scroll naar boven