Met baby naar strand: Essentiële Tips en Must-Haves

Een dagje strand kan een geweldige ervaring zijn voor het hele gezin, inclusief je kleintje. Hoewel het misschien wat extra planning en voorbereiding vergt, kunnen de herinneringen die je maakt het allemaal waard zijn. In deze blog vind je wat essentiële tips en must-haves om je strandavontuur met een baby zo soepel en plezierig mogelijk te laten verlopen. Van het creëren van een comfortabele plek om te rusten tot het beschermen van hun tere huid, ik heb verschillende dingen op een rij gezet.

Een Schaduwrijk baby tentje voor het strand

De zon kan intens zijn, vooral op het strand, dus het is essentieel om een schaduwrijke plek te creëren waar je baby veilig kan spelen en rusten. Investeer in een draagbaar strandtentje dat speciaal is ontworpen voor baby’s. Deze tentjes zijn meestal lichtgewicht, eenvoudig op te zetten en bieden UPF-bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Zorg ervoor dat je het tentje goed verankert met haringen of zandzakken om ervoor te zorgen dat het stabiel blijft, zelfs op winderige dagen.

Bescherming tegen de Zon met een Parasol

Naast het tentje kun je ook een parasol meenemen om extra schaduw te creëren. Kies voor een parasol die groot genoeg is om je baby en jezelf te bedekken en let op dat de parasol UV-beschermend is (liefst UPF50+ bescherming). Verstelbare parasols zijn handig omdat je ze kunt aanpassen aan de stand van de zon gedurende de dag.

UV-Beschermend Badpak voor je Kind:

Bescherm de gevoelige huid van je kind tegen de schadelijke UV-stralen van de zon door ze een UV-beschermend badpak te laten dragen. Deze badpakken bieden een extra laag bescherming en bedekken het grootste deel van het lichaam. Zorg er echter wel voor dat je nog steeds zonnebrandcrème aanbrengt op blootgestelde delen, zoals het gezicht, de handen en de voeten. Er zijn UV-werende pakjes voor je baby met lange mouwen en lange benen. Deze beschermen de tere huid van je baby goed en zijn dus zeker een aanrader.

Zorg voor een Comfortabele Slaapplek

Een dutje doen op het strand kan lastig zijn voor een baby, maar met de juiste voorbereiding kun je een comfortabele slaapplek creëren. Neem een draagbaar reisbedje of een zachte matras mee waar je baby op kan liggen. Zorg ervoor dat je het bedje in de schaduw plaatst en gebruik een dunne deken of doek om je baby tegen de wind en het zand te beschermen. Het geluid van de golven kan rustgevend zijn, maar als het te luid is, kun je een zachte witte ruis-app of een speeltje met kalmerende geluiden gebruiken om je baby te helpen ontspannen en in slaap te vallen.

Gebruik een Bolderkar voor al je Strandspullen:

Met een baby heb je vaak veel spullen mee te nemen naar het strand, zoals luiers, handdoeken, zonnebrandcrème en snacks. Een bolderkar kan hierbij een enorme hulp zijn. Je kunt alle benodigdheden gemakkelijk in de bolderkar opbergen en deze voortduwen in plaats van alles te moeten dragen. Kies een bolderkar met grote wielen die geschikt zijn voor het zand, zodat je zonder problemen door het zand kunt manoeuvreren. Dit is een investering waar je vele jaren plezier van zult hebben!

Een dagje strand met je baby kan een geweldige ervaring zijn, mits je goed voorbereid bent. Met een schaduwrijk tentje, een parasol, veilig speelgoed, een comfortabele slaapplek, een bolderkar en een UV-beschermend badpak voor je kind, kun je je kleintje beschermen en ervoor zorgen dat jullie allemaal optimaal van de dag kunnen genieten. Vergeet niet om voldoende water, snacks en zonnebrandcrème mee te nemen en houd altijd een oogje in het zeil. Geniet van het strandavontuur met je baby en maak waardevolle herinneringen die een leven lang meegaan!

Ook interessant: 

 

 

Scroll naar boven