Met pictogrammen voor kinderen kun je heel simpel een overzichtelijke dagstructuur weergeven. Het geeft je kind rust en jou ook. Je kunt ook dingen oefenen aan de hand van pictogrammen, zoals alleen spelen of wat langer aan tafel blijven zitten tijdens het eten.

Gratis pictogrammen voor kinderen downloaden

Als je een rondje Google doet, dan kan je heel erg veel pictogrammen voor kinderen gratis downloaden. Je kunt ook kant-en-klare setjes kopen. Ik zelf vond die setjes net niet toereikend genoeg. Ik wilde pictogrammen voor ‘alleen spelen’ en ‘samen spelen’, Ook wilde ik een heel dagschema neer kunnen zetten waarbij sommige pictogrammen meerdere keren terugkomen. Ik heb er daarom voor gekozen om zelf op zoek te gaan naar de pictogrammen die ik nodig had en zo kon ik ook altijd nog uitbreiden.

Maak zelf magneetpictogrammen

Je kunt heel eenvoudig zelf magneetpictogrammen maken. Verzamel alle pictogrammen die jij nodig denkt te hebben voor je routines en orden die op een A4. Kies daar ook een pijl bij. Print ze vervolgens uit op magneetpapier. Hang ze vervolgens op je magneetbord in het ritme van de dag. De pijl gebruik je om aan te wijzen bij welk onderdeel van de dag je bent.

Als je geen magneetbord hebt, kun je natuurlijk ook de pictogrammen op gewoon A4 papier printen en ze bijvoorbeeld lamineren en een stukje klittenband achterop plakken.

Oefenen met bijvoorbeeld alleen spelen

Als je bepaalde onderdelen in je ritme wilt oefenen/trainen, dan is het handig om een TimeTimer of een zandloper erbij te gebruiken. Je kunt dan ook een pictogram van een klokje/zandloper maken.

Zo heb ik bij het alleen spelen of bij aan tafel zitten tijdens het eten een zandloper onder het pictogram van die momenten gehangen. Vervolgens zette ik de TimeTimer op bijvoorbeeld 5 minuten. Langzaamaan heb ik dat een beetje opgebouwd. Inmiddels zet mijn kleine boef ook zelf de TimeTimer als ze een ijsje wil :).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top