Playmags zijn magnetic tiles. Magnetische speelgoedtegels waar kinderen mee kunnen bouwen en nog veel meer. Er zijn diverse merken die magnetic tiles op de markt brengen en wij hebben thuis vier verschillende merken. We hebben dus goed kunnen vergelijken wat de verschillen zijn. In deze blog lees je onze ervaring met Playmags.

Over Playmags

Na Magna-tiles en Connetix is Playmags het merk met het hoogste zoekvolume. Daaruit maak ik op dat Playsmags een redelijke bekendheid heeft. Het zijn de goedkoopste magnetic tiles uit onze vergelijking.

Playmags worden gefrabiceerd in China. Het bedrijf Playmags Toys LTD is gevestigd in Londen en (UK) en Brooklyn (USA).  

Playmags ervaring

Het eerste wat opvalt aan Playmags is dat ze inserts hebben in de vorm van letters en cijfers. Dat zijn plastic stukjes die precies in de raamvormige tiles passen. Dit hadden we nog niet bij één van de andere merken gezien. Bij Connetix Tiles hadden we al wel regelmatig met whiteboardmarker zelf letters en cijfers op de tiles geschreven.

Verder zat er bij onze Playmags set een autoframe waar we leuke bouwwerken op kunnen bouwen. Een vrachtauto vol diertjes en poppetjes bijvoorbeeld. Dit soort auto’s hebben meerdere magnetic tiles merken, alleen wij hadden deze nog niet in bezit.

Verder lijken de Playmags in eerste instantie een soort kopie van Magna-tiles. Qua kleur en qua frame. Ze hebben net als Magna-tiles een frame van binnen, zijn nét iets dunner dan Connetix en Coblo, maar wel nét iets dikker dan Magna-tiles.

Ze hebben fellere kleuren dan Connetix en COBLO maar toch net weer even anders dan bij Magna-tiles. Op gegeven moment kwam ik erachter dat de kleuren van Playmags heel slecht mengen. Daarmee bedoel ik dat als je een blauwe en gele tile over elkaar doet, het groen net iets minder duidelijk is dan bijvoorbeeld bij magna-tiles. Hetzelfde geldt voor andere mengkleuren. Dat vind ik echt enorm jammer.

Qua magneetkracht zijn de Playmags vergelijkbaar met Connetix Tiles. Dat is een stuk sterker dan Magna-tiles. Ik vind dat een pluspunt, maar sommige mensen vinden dat een nadeel (want kleinere kindjes kunnen de tiles gemakkelijker van elkaar afhalen bij de iets minder krachtige Magna-tiles)

Het is nog niet gelukt om de Playmags te breken, maar bij het heen en weer buigen kraakt dit merk behoorlijk en uit andere reviews weet ik dat ze gemakkelijker breken bij de randen.

Playmags review

De grootste twee minpunten van Playmags:

  • Kleuren mengen slecht. Dus als je een blauwe en gele tile over elkaar heen doet is het groen niet super.
  • Dat de gelijkbenige driehoeken kunnen samen geen cirkel vormen.

Overall liggen Playmags het minst lekker in de hand vergeleken met andere magnetic tiles. Ze voelen ook een beetje scherper qua randen dan de andere merken. Ze kraken meer bij het heen en weer bewegen dan de andere merken.

Qua magneetkracht zijn de Playsmags even sterk als Connetix Tiles. Dit is een gedeelde tweede plek in de vergelijkstest die ik heb gedaan.

De Playmags zijn compatibel met andere merken, behalve dat de gelijkbenige driehoeken dus andere afmetingen hebben waardoor een cirkel maken niet mogelijk is.

Playmags kwamen voor mij, vanwege twee bovenstaande minpunten, als slechts uit de test. Dit was het enige merk van de vier die ik niet zou aanraden.

Kopen?

Playmags zijn, zoals eerder genoemd, één van de goedkopere merken qua magnetic tiles. Als prijs een belangrijke factor is in je keuze, dan zou het om die reden een optie kunnen zijn voor Playmags te kiezen. Het scheelt 0,30 tot 0,40 per onderdeel als je kijkt naar een pack van 100 stuks.

Als je voor het eerst magnetic tiles koopt, zou ik zeker wel voor een medium of groot pakket gaan. Bij veel speelgoed zeg ik: less is more. Bij magnetic tiles is dat echter niet het geval 😊. Daar wil je zeker wel een flink aantal van hebben om torens te kunnen bouwen.

Zie hier een Playmags pakket van 100 stuks.

Playmags versus Magna-tiles

Playmags lijken in eerste instantie heel veel op Magna-tiles. Toch zijn er grote verschillen. Hieronder de belangrijkste verschillen op een rij.

  • Playmags kunnen minder goed kleuren mengen, Magna-tiles zijn de beste tiles qua kleuren mengen. De mengkleur bij Playmags is vaak weinig verschil terwijl bij Magna-tiles echt een prachtige mengkleur naar voren komt.
  • Playmags kunnen met de gelijkbenige driehoeken geen cirkel vormen, de Magna-tiles kunnen dit wel.
  • Playmags zijn lichter en hebben een sterkere magneetkracht. Daardoor blijven er meer tiles aan elkaar hangen dan bij de Magna-tiles. Ik vind dit een voordeel, andere mensen vinden de ‘zwakkere’ magneetkracht van Magna-tiles een voordeel in verband met kleine kinderen die dan gemakkelijker de tiles van elkaar kunnen halen.
  • Playmags hebben inserts van letters en cijfers voor in de raamvormige tiles.
  • Bij Magna-tiles zijn de randen dichtgelast, bij Playmags niet. Wanneer het niet is dichtgelast kun je (met veel moeite) je nagel tussen de randen krijgen. De kans dat het kapot gaat (en dat de magneetjes eruit komen) is daardoor groter dan bij Magna-tiles. Dat maakt de Playmags minder veilig/duurzaam.

Overall zie je dat er meer negatieve punten bij de Playmags naar voren komen t.o.v. Magna-tiles. Ik heb Playmags ook vergeleken met andere merken, namelijk Connetix en COBLO. Bekijk hier de volledige vergelijkingsblog.

Controleren

Als je magnetic tiles hebt, is het verstandig om de tiles regelmatig te controleren op schade. Magneetjes kunnen veel schade veroorzaken als kinderen ze inslikken. Wanneer de zijkanten kapot gaan, kunnen de magneetjes er gemakkelijk uit komen. Controleer dus regelmatig alle tiles en houd toezicht bij jonge kinderen.

Ook interessant

Scroll naar boven