Postpartum workout: sporten met je baby

Je bent mama geworden en je buikspieren zitten inmiddels weer netjes tegen elkaar aan. Na de allereerste intensieve weken, ben je wel weer toe aan een korte workout. Maar een uur of twee naar de sportschool? Dat zie je nog niet zo zitten. Wat wél superleuk én effectief is: sporten met je baby!

Wanneer weer sporten na de bevalling?

Ik had redelijk snel na mijn bevalling al te horen gekregen van mijn verloskundige dat mijn buikspieren weer helemaal tegen elkaar aan zaten. Ik mocht dus weer volop aan de slag.

Af en toe deed ik een paar buikspieroefeningen. Pittig hoor. Wat een verschil. Vooral bij mijn liezen voelde ik spanning… Ik vond het dus ook nog niet zo’n heel goed idee om vol aan de bak te gaan.

Acht weken na de bevalling ben ik voor het eerst weer gaan boulderen (klimmen). Dat was echt shocking!!! Ik had me er op voorbereid dat ik slap zou zijn, maar zo slap?! Alsof ik geen enkele spier in mijn lichaam meer over had. Niet in mijn armen, niet in mijn buik, niet in mijn schouders.

Drie maanden na de bevalling ging het al een stuk beter. Het is me heel duidelijk dat je lichaam gewoon even de tijd nodig heeft om weer op kracht te komen. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Het komt dus vanzelf goed!

Mijn eerste postpartum workout: sporten met baby

Inmiddels is het vier maanden geleden dat ik ben bevallen. In het filmpje hieronder zie je mijn eerste echte workout samen met mijn baby. Ze is hier 7 kilo. Prima trainingsgewicht :).

Doe elke oefening 3×12. Geloof me, als je het niet meer gewend bent heb je de dag erna spierpijn! Heerlijk! Gezellig samen met je kleintje!

Ohja, de video speelt versneld af 😉 Anders duurt het wel erg lang allemaal! Als je de oefeningen na wilt doen, gewoon lekker rustig aan dus! Dat heeft het meeste effect!

Ben jij alweer begonnen met sporten?

Ik ben benieuwd met hoeveel weken je weer bent begonnen en wat je bent gaan doen. Let me know in een reactie!

Scroll naar boven