Ik heb lang getwijfeld of ik deze blog zou gaan schrijven. Maar ik heb toch besloten het te doen. Om andere ouders te waarschuwen voor de ellende die ik heb ervaren met mijn aankoop van een Qivelo bakfiets.

Qivelo bakfiets: ondeugdelijk product

Het begint allemaal met de kwaliteit van het product zelf. Na lang wikken en wegen heb ik een Qivelo curve 2 bakfiets gekocht met de hoop er vele jaren plezier van te hebben. Maar de bakfiets was simpelweg ondeugdelijk. Ik heb er herhaaldelijk problemen mee gehad en het heeft me al meer tijd en geld gekost dan ik me ooit had kunnen voorstellen.

Al bij aankomst had de fiets problemen, zoals barsten in de bak bij de schroeven en scheve montage (zie foto hieronder) en rare afdrukken op de hoes voor de huif. De fiets is toen weer opgehaald en ze hebben een poging gedaan het te verhelpen. Dat is natuurlijk al een eerste teleurstelling als je verheugd bent dat de bakfiets er eindelijk is.

qivelo bakfiets review schade bij aankomst

Maar helaas bleef het daar niet bij. De fiets is herhaaldelijk teruggeweest naar de reparateur, maar de problemen lijken alleen maar erger te worden. Na een betaalde servicebeurt viel de ketting eraf. De gerepareerde accu ging binnen 5 minuten weer kapot. Ik kreeg een gereviseerde accu omdat de andere accu kapot was, en ook die accu ging weer kapot. En laten we het niet hebben over de versnellingen die nog steeds niet in orde waren. Het is frustrerend om te zien hoe je geld wordt verspild aan zulke onbekwame service.

En dan moet je ook nog eens weten dat ik voor ophaal- en brengservice van de leverancier €100 moest betalen! Dus ik ben de fiets twee keer (zonder accu) zelf erheen gaan fietsen. En dat was 40 kilometer! Echt, je fiets gaat kapot (binnen de garantie) en je moet alsnog die ophaal- en brengservice betalen als je geen abonnement hebt genomen bij ze. Schandalig.

Het ergste van alles vind ik misschien nog wel de veiligheidskwestie. De accu vertoonde smeltsporen!!! Daarnaast bleef de fiets soms power leveren wanneer ik stopte met trappen, wat een potentieel gevaarlijke situatie kan opleveren. Het ging iedere keer net goed, maar één keer ging ik bijna vol tegen een hek aan daardoor. En alsof dat nog niet genoeg is, werkt het remsysteem ook niet naar behoren. Het is gewoonweg enorm slechte kwaliteit en onverantwoordelijk die fiets.

Ik heb geen vertrouwen meer in dit product en ik wil anderen waarschuwen om niet dezelfde fout te maken als ik.

Kortom, koop deze fiets niet!!! Goedkoop lijkt misschien aantrekkelijk, maar geloof me, het is duurkoop. Bespaar jezelf de ellende en investeer in een betrouwbaar en veilig alternatief ook al kosten die flink wat geld.

Scroll naar boven