Welke schommel past in een kleine tuin? Als je zoekt naar schommels, dan heb je best wel een saaie constructie in je tuin staan voor de schommel. Dat wilden wij niet, van die palen midden in onze kleine dus. Daarom kozen wij voor meer sfeer door een pergola te bouwen met volop mogelijkheden voor schommels. 

pergola hangstoel schommel

Schommel kleine tuin 

Wij hebben een tuin in twee delen en gebruiken vooral het bovenste gedeelte omdat het onderste deel aan het water ligt. De tuin is daardoor best klein en we wilden de pergola over de gehele breedte laten lopen zónder paal in het midden. Om de stabiliteit te waarborgen die nodig is voor de schommelkrachten, hebben we een stevige constructie ontworpen.

Op de foto hieronder kun je de constructie goed zien. We hebben in een andere blog uitgeschreven hoe we de pergola hebben gebouwd. Bekijk het stappenplan voor de pergola schommel maken

pergola schommel maken bouwtekening

schommel aan pergola

Schommel aan pergola

Wij zijn los gegaan :). Het is allemaal even tof! We wisselen van alles af. Hier een opsomming van wat wij hebben.

Aanrader? 

Ja! 100%!!! Het is misschien wel één van de beste keuzes die we gemaakt hebben :). Mijn vriend twijfelde er eerst aan. Die vond de speeltuin om de hoek waar ook een schommel is prima. Maar ik wilde graag in mijn eigen huis en tuin kunnen genieten terwijl de kinderen zich lekker vermaken in de tuin. En dat lukt enorm nu! 

En het heeft nog veel meer gebracht. Ik merk dat mijn oudste op de schommel echt kan ontspannen en ontprikkelen van bijvoorbeeld alle indrukken op de basisschool waar ze sinds kort begonnen is. Ook de dreumes is verslaafd aan het schommelen. En zelf geniet ik er ook enorm van. Ik hang de hangschommel of hangmat ’s avonds op en dat zorgt er echt voor dat ik veel beter kan relaxen. 

En ik train aan de pergola. Wat een multifunctioneel ding is het! We laten er nu ook klimplanten tegenaan groeien, dus het zal nog idyllischer gaan voelen en schaduw en verkoeling gaan bieden. 

Als je twijfelt: niet doen! Weg kan ‘ie altijd weer als je het na een paar jaar zat bent. 

pergola schommel maken diy
Scroll naar boven