Speelgoed voor in de auto en onderweg kan een lange reis een stuk aangenamer maken voor je kind en voor jezelf. In deze blog vind je leuke en praktische aanraders. Laat je inspireren voor speelgoed voor onderweg: voor in de auto, de trein, de boot en het vliegtuig.

Autocadeautjes

Een leuk idee voor als je een lange reis maakt met kinderen, zijn kleine autocadeautjes voorbereiden en om het uur een nieuw autocadeautje geven. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet altijd een gekocht nieuw speelgoedje te zijn. Laat je creativiteit stromen en pak een aantal leuke zelfgemaakte cadeautjes in. Zoals een happertje met leuke opdrachtjes erin of (als je de tijd hebt) een quiet book of een doosje met allemaal kleine opdrachtkaartjes erin.

Je kunt ook nieuwe gekochte autocadeautjes afwisselen met leuke spelletjes. Het is natuurlijk ontzettend gezellig om samen, in verbinding, onderweg te zijn. Dat maakt de rit voor je kind(eren) een stuk fijner en je helpt ze doordat ze zich niet de hele tijd zelf hoeven te vermaken.

Auto speelgoed 2 jaar

Kinderen houden van sensorisch spel, vooral als ze lange tijd stil zitten in een autostoel is het fijn om structuren en materialen met de handen te kunnen onderzoeken en te kunnen observeren.

Een aantal pittenzakjes zijn erg leuk. Ze kunnen er lekker mee voelen, stapelen (liever niet naar voren gooien 😉). Zakjes met iets lichters erin zijn dan wellicht een betere optie als je kind graag gooit.

Magnetisch speelgoed is ook een aanrader, vooral voor de kleine constructeurs. Op deze manier kan je kind bouwen zonder dat alles direct uit elkaar valt.

Voelboekjes zijn ook altijd een succes.

Hieronder een paar favorieten van ons die je misschien wat inspireren:Auto speelgoed 3 jaar

Als je het ‘aandurft’ is een potje klei of slijm heerlijk autospeelgoed voor je kind. Je kunt ook in een zipbag zelf iets maken wat lekker ‘voelt’ en dat met tape extra goed dicht maken. Of in een dubbel boterhamzakje.

Om de handen lekker bezig te houden heb je natuurlijk ook heel veel soorten fidgets. Denk hierbij aan pop-it, fidget cube etc.Als je kind van tekenen houdt maar je vindt het een beetje spannend om stiften of potloden in de auto te hebben, dan kan je ook kiezen voor boekjes waarin je kind met een waterpen kan kleuren.Magnetisch speelgoed is ook een aanrader, vooral voor de kleine constructeurs. Op deze manier kan je kind bouwen zonder dat alles direct uit elkaar valt. Zorg er wel voor dat de onderdelen niet te klein zijn, want je hebt in de auto waarschijnlijk niet continu zicht op je kleine.Auto speelgoed educatief

Als je kind de leeftijd heeft van groep 3 en ouder, dan is het heerlijk om wat uitdagend educatief speelgoed mee te hebben in de auto. Hieronder een paar leuke aanraders die we zelf thuis hebben en waar we fan van zijn.Dit is ontzettend leuk, je hebt verschillende uitbreidingsets. Dus ieder jaar kun je een nieuwe set kaarten toevoegen voor nieuwe uitdagende raadsels en oefeningen.Tip: autospeeltafel

Ik schreef er in andere blogs al over. Een autospeeltafel is echt een must have voor een lange reis met een kind. Je kunt er allerlei leuk auto speelgoed in opbergen en op die manier je kind de gelegenheid geven zelf te kiezen wanneer hij/zij wat wil doen. En bijkomend voordeel is dat er veel minder speelgoed op de grond valt (en je dus zelf minder toeren hoeft uit te halen om weer iets van de grond op te rapen 😉).

Zie hier de blogs en andere items die je misschien interessant vindt:

Een hele fijne reis!

Scroll naar boven