Speelgoed voor in het vliegtuig

Vliegen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en een beetje magie van speelgoed voor in het vliegtuig kan de reis een plezierige ervaring worden voor zowel ouders als kinderen.

In deze gids deel ik mijn inzichten en tips over hoe je jouw reis met kinderen soepel kunt laten verlopen, en tegelijkertijd de kleintjes kunt vermaken met passend speelgoed. Hier ontdek je alles over spelletjes voor in het vliegtuig, geschikt speelgoed voor verschillende leeftijden, leuke vliegtuig cadeautjes, en nog veel meer!

Klein speelgoed voor in het vliegtuig

Speelgoed voor in het vliegtuig 1 jaar

Wat neem je nou mee voor de allerkleinsten? Je hebt natuurlijk beperkt plek, je wilt anderen niet tot last zijn én je wilt dat je baby of dreumes zich kan vermaken tijdens de vlucht. Hier een aantal aanraders.

 • Boekjes: voorlezen vinden ze natuurlijk heel fijn, maar wat ook erg leuk is zijn zogenaamde busy books (ook wel eens quiet books genoemd 😉).
 • Bouwen: de allerkleinsten vinden het heerlijk om te stapelen en vervolgens (nog leuker) alles weer om te gooien. Dat werkt natuurlijk niet in het vliegtuig 😊. Wat wél een goede optie is: magnetische blokken zoals deze.
 • Sensorisch: de zogenaamde fidget toys zijn er ook voor de allerkleinsten. Vervang bijvoorbeeld een klassieke rammelaar eens voor een spinner met zuignap), handig om op het tafeltje of raam vast te plakken).
 • Knuffeltjes, popjes, autootjes en dat soort dingen die favoriet zijn voor je kleintje zijn ook fijn om beperkt mee te nemen. Je kindje kan er alleen mee spelen, maar je kunt er ook heerlijk samen mee spelen.
 • Vliegtuigje: hoe leuk om je kind een speeltje te geven in de vorm van een vliegtuig. Voor een baby of dreumes is dit een erg leuk speeltje.
 • Krijgt je kleintje tandjes? Zorg dat je iets fijns mee hebt om op te bijten/sabbelen. Ook fijn voor tijdens het opstijgen en dalen.

Nog wat extra tips voor vliegen met een baby:  

Als je je kleintje rustig wilt kunnen laten slapen in het vliegtuig en onderweg, is een vliegtuigbedje enorm fijn. Dit past op twee uitgeklapte tafeltjes en zorgt ervoor dat je kleintje niet de hele tijd bij je op schoot moet. Heel fijn voor lange vluchten en het neemt weinig ruimte in je handbagage in.

Als je gaat vliegen ben je veel onderweg. Het gemakkelijkst en snelst is dan om je baby bij je te dragen in een draagdoek of draagzak. Sowieso onmisbaar op reis vind ik 😊.

Speelgoed voor in het vliegtuig 2 jaar

Interactief speelgoed waar je kind lekker even een poosje mee bezig kan zijn is fijn om mee te nemen. Wat is handig als je beperkt plek hebt in je handbagage en kleine tafeltjes in het vliegtuig? Hier een paar aanraders:

 • Stickerboek, altijd lekker om stickers te plakken.
 • Magnetische puzzels: vaak speciaal ontworpen voor onderweg.
 • Magische Tekenborden: je kent ze nog wel. Van die tekenborden die je uit kunt wissen en weer opnieuw kunt beginnen. Altijd een hit.

Speelgoed voor in het vliegtuig 3 jaar

 • Draagbare spelletjes
 • Fidget toys
 • Magneetbord: dit is één van de favorieten van mijn meiden.

Speelgoed voor in het vliegtuig voor kleuters en oudere kinderen

Al snel zullen ze de ene film na de andere kijken of lekker gaan gamen. Maar ook voor oudere kinderen is het leuk om op een andere manier bezig te zijn in het vliegtuig. Hier een paar leuke tips!

 • Smartgames, gegarandeerd uren speelplezier. Vaak in kleine pocketdoosjes. Zoals deze, leuk voor jong en oud.
 • Neocube, ontzettend leuk magnetisch bouwspeelgoed
 • Puzzelboekjes

TIP: koptelefoon voor peuters in het vliegtuig

Wat natuurlijk heel leuk is in het vliegtuig zijn de schermen. Maar niets is vervelender dan een scherm zonder dat je een fijne koptelefoon hebt. Als je nog geen koptelefoon voor je peuter hebt, investeer dan in een comfortabele en veilig koptelefoon. Hier ga je tijdens én na de reis ontzettend veel plezier van beleven.

Bekijk hier geschikte koptelefoons voor peuters.

Reisspelletjes voor in het vliegtuig

Naast speelgoed zijn er tal van leuke reisspelletjes die je kunt meenemen. Spelletjes met dobbelstenen zijn natuurlijk niet zo handig in het vliegtuig 😊. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor leuke reisspelletjes die ook een hit zijn in het vliegtuig.

Van veel bordspellen heb je ook reisedities. Deze spellen zijn compact en ideaal voor het vermaken van het hele gezin tijdens de reis.

>> meer compacte reisspelletjes voor in het vliegtuig

Spelletjes voor in het vliegtuig

Je hebt niet veel nodig om het leuk te hebben en je kinderen te vermaken in het vliegtuig. Je kunt tijdens een lange vliegreis ook erg leuke spelletjes met je kinderen doen zonder er iets voor nodig te hebben! Hier zijn enkele spelletjes voor in het vliegtuig die mijn kinderen (en mij) altijd vermaken:

Voor de kleintjes

 1. I-Spy: Een klassieker waarbij je om de beurt iets kiest in het vliegtuig en de anderen moeten raden wat het is. Een variant op “ik zie, ik zie en de kleur is …”.
 2. Vliegtuig Bingo: Download en print vooraf bingo-kaarten met items die je in het vliegtuig kunt tegenkomen, zoals een stewardess, een wolk, of een drankenkarretje.
 3. Verhalen vertellen: Laat de verbeelding van je kinderen de vrije loop gaan door verhalen te vertellen die zich afspelen in de lucht of op hun bestemming. Er zijn ook leuke verhalensteentjes die je hierbij ter inspiratie kunt gebruiken. Ook leuk om zelf te maken vooraf en daarin elementen van de komende vakantie te verwerken.

Voor wat oudere kinderen

Raad- en geheugenspelletjes zijn heel leuk. Hier een paar varianten:

 1. 20 Vragen, waarbij een persoon een object of persoon in gedachten heeft en anderen vragen moeten stellen om het te raden.
 2. Een andere leuke optie is “Ik ga op reis en neem mee…”, waarbij spelers om de beurt een item toevoegen aan de lijst in alfabetische volgorde.
 3. Of een woordketting, waarbij de ander een woord moet beginnen met de laatste letter van het woord die de persoon ervoor zei. Je kunt hierbij nog ingewikkelder te maken door categorieën af te spreken.

Vergeet niet dat elke reis met kinderen uniek is, en het is essentieel om flexibel te zijn en te genieten van het avontuur samen. Met de juiste voorbereiding en het juiste speelgoed voor in het vliegtuig, kan je reis een onvergetelijke ervaring worden voor het hele gezin.

Veel reisplezier en geniet van de reis met jullie kinderen!

Misschien vind je dit ook interessant:

Scroll naar boven