Wie mijn blog al wat langer volgt, weet dat ik mijn enthousiasme voor speelgoed graag deel. En dan natuurlijk alleen over speelgoed waar mijn kinderen en ik echt fan van zijn. En wat betreft Stapelstein, nou, het is een absoluut hoogtepunt in ons speelgoedrepertoire. Hieronder vind je meer informatie en een link naar kortingen. 

Stapelstein is fantastisch open-ended speelgoed

Open-ended speelgoed is altijd een succes bij ons thuis. Het daagt mijn kinderen uit om creatief te zijn, om te verkennen en om hun eigen spelregels te maken. Stapelstein past perfect in deze categorie. Het heeft niet alleen hun verbeelding geprikkeld, maar ook hun motorische vaardigheden verbeterd en hen urenlang bezig gehouden met gevarieerd en fantasierijk spel. En als gezin samen beleven we er ook de grootste lol mee.

Dus ja, ik kan met volle overtuiging zeggen dat Stapelstein een regelrechte aanrader is 😊. In deze blog deel ik daarom meer over Stapelstein. Enjoy!

Over het merk Stapelstein

Achter het merk Stapelstein schuilt een verhaal van passie, toewijding en innovatie. Het merk is opgericht en uitgevonden door de duitser Stephan Schenk. Hij heeft een design studie gevolgd en hield zich daarbij bezig met pedagogische vraagstukken. Hij was van mening dat de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen meer aandacht kon krijgen en vandaaruit is hij speelgoed gaan ontwerpen en ontwikkelen dat beweging stimuleert binnen bestaande woonomgevingen.

Wat kan je met Stapelstein doen?

Het mooie van Stapelstein is dat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Kinderen kunnen het gebruiken om te balanceren, klimmen, glijden, springen, zitten, liggen, bouwen, en zelfs als een tafel voor knutselprojecten. Het speelgoed stimuleert niet alleen lichamelijke activiteit en coördinatie, maar ook creativiteit, verbeeldingskracht en sociale interactie. Of het nu binnen of buiten wordt gebruikt, Stapelstein biedt kinderen de kans om te verkennen, te ontdekken en te spelen op hun eigen unieke manier.

In conclusie, Stapelstein is veel meer dan alleen maar speelgoed. Het is een investering in de ontwikkeling en het welzijn van kinderen, en een bron van eindeloos plezier en ontdekking. Met zijn duurzame ontwerp, veelzijdigheid en educatieve voordelen is Stapelstein een waardevolle aanvulling op elk speelruimte of klaslokaal. Of je nu op zoek bent naar een manier om de motorische vaardigheden van je kind te verbeteren, hun verbeeldingskracht te stimuleren, of gewoon een leuke en uitdagende speelervaring te bieden, Stapelstein staat altijd klaar om te inspireren en te verrassen.

Stapelstein Balance Board

Een van de meest populaire producten van Stapelstein is het Balance Board. Dit eenvoudige maar effectieve stuk speelgoed biedt kinderen de mogelijkheid om hun balans en coördinatie te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd hun verbeeldingskracht en creativiteit stimuleren. De mogelijkheden zijn ook hiermee weer eindeloos, waardoor kinderen urenlang vermaak hebben terwijl ze hun motorische vaardigheden ontwikkelen. Je kunt ‘m plat leggen, op de bol waardoor je echt moet gaan balanceren. Je kunt andere stapelsteinen bovenop het board leggen, waardoor de uitdaging nog groter wordt.

Stapelstein alternatief

Stapelstein is ontzettend populair, maar er zijn ook alternatieven die (hoewel net een beetje anders) ook een vergelijkbare speelervaring kunnen opleveren. Hier een aantal Stapelstein alternatieven op een rij:

In mijn blog heb je al kunnen lezen hoe je de Stapelstein kunt gebruiken. Niet alle alternatieven hebben natuurlijk dezelfde toepassingsmogelijkheden, maar dat spreekt voor zich. Zo zit er een verschil in het materiaal (en daarmee ook veiligheid), het gewicht dat ze producten kunnen dragen, het speelaspect van balans, stappen en/of holle materialen etc.

Stapelstein Tweedehands

Als je heel graag Stapelstein wilt, maar je vindt ze te duur… dan kan het de moeite waard zijn om tweedehands Stapelstein-producten te overwegen. Hoewel ze misschien al wat slijtage vertonen, zijn Stapelstein-producten over het algemeen duurzaam en gaan ze lang mee, waardoor je ze prima tweedehands kunt kopen. Ik zou zeggen: neem vooral een kijkje op Vinted of marktplaats. Let wel op of je de orginele stapelstein koopt, want er zijn ook alternatieven via bijvoorbeeld aliexpress waarvan de kwaliteit en veiligheid niet te garanderen is.  

Hoeveel stapelsteinen heb je nodig?

Je kunt al veel lol beleven aan het Stapelstein balance board. Maar een echte stapel kunnen bouwen en erop staan en parcoursjes uitzetten is natuurlijk toch het allerleukst. Wie weet begin je met één en bereid je het daarna uit. Tegelijkertijd is een gehele set in één keer kopen voordeliger.

Wat kan je allemaal doen met stapelstein?

Nou… wat niet? Haha. Je kunt er echt ontzettend veel mee doen. Natuurlijk kan je erop staan, overstappen, stapelen, balanceren. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook ontzettend veel spelletjes zelf mee bedenken zoals: balanceren op één been en dan een andere Stapelstein in een korf gooien. Of je kunt ze gebruiken als sorteerbakken. Of als wiegjes voor de pop. Of je kunt ze verstoppen en zoeken. Of … nou… ik kan nog wel uren doorgaan. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van Stapelstein en inspiratie ontvangen.

Andere veelgestelde vragen

De gemiddelde volwassene kan er ook naar hartenlust mee spelen 😊. De stenen kunnen namelijk een flink gewicht dragen. Hier op een rij welk gewicht de losse Stapelstein onderdelen kunnen dragen:

  • Een Stapelstein blok (Stapelstein Original) kan tot 180 kg dragen.
  • Het Stapelstein balance Board kan tot 120 kg dragen
  • Stapelstein Inside elementen kunnen tot 50 kg dragen.

Al vanaf baby af aan is het leuk om over de stenen heen te kruipen, ze te laten schommelen en er dingen in te stoppen. Vanaf het moment dat je kind kan staan is het al geweldig om erop te klauteren en eraf te springen. Kortom: van baby tot opa/oma. Een geweldig verjaardagscadeau voor een eerste verjaardag, maar zeker ook nog erg leuk voor oudere kinderen.

Je kunt al veel lol beleven aan alleen het Stapelstein balance board. Maar een echte stapel kunnen bouwen met andere stenen erbij en erop staan en parcoursjes uitzetten is natuurlijk toch het allerleukst. Wie weet begin je met één en bereid je het daarna uit. Tegelijkertijd is een gehele set in één keer kopen voordeliger.

Stapelstein elementen zijn gemaakt van grondstofbesparend EPP. De kunststof is 100% recyclebaar en vrij van drijfgassen, weekmakers of andere additieven.

Het prijskaartje van Stapelstein weerspiegelt de hoogwaardige materialen, het vakmanschap en de veelzijdigheid van het speelgoed. Elk stuk is met zorg ontworpen en vervaardigd om veiligheid, duurzaamheid en educatieve waarde te garanderen. Hoewel de initiële investering misschien wat hoger is, bieden Stapelstein-producten langdurig speelplezier en ontwikkelingsvoordelen voor kinderen, waardoor ze een waardevolle investering zijn.

Ja Stapelteinen kunnen tegen water en je kunt ze ook schoonmaken met zeep, water en een borstel. Je kunt er dus heerlijk buiten mee spelen. Wel wordt aangeraden om ze los neer te zetten om te laten drogen (in plaats van ze nat opgestapeld neer te zetten).

Stapelstein korting

Ze zijn behoorlijk duur en ook al zijn ze hun prijs dubbel en dwars waard, korting is altijd fijn! En die is er ook. Als je bestelt via stapelstein.nl kan je een eenmalige korting van 5% ontvangen door je in te schrijven voor hun nieuwsbrief. Dus ik zou zeggen: zeker doen!

Af en toe zijn er ook andere kortingen. Hieronder een aantal linkjes waar de Stapelstein verkocht wordt zodat je zelf kunt kijken of er nu korting is:

Download inspiratie

Kortom: als je op zoek bent naar speelgoed dat de verbeelding van je kinderen (en dat van jou) prikkelt en hun ontwikkeling stimuleert en wat járen mee gaat, dan is dit het. Mocht je nog twijfelen, ik zou zeggen: niet doen 😊. Het is de investering dubbel en dwars waard. Veel plezier alvast!

Scroll naar boven