Voedingstop

Een voedingstop is echt een ontzettend fijn kledingstuk als je borstvoeding geeft aan je kind. Met een simpele klik kan je gaan voeden. Je hoeft niet helemaal een shirtje omhoog te hijsen en je buik blijft bedekt. Ik was hier echt groot fan van en heb ze ruim een jaar gedragen tijdens het voeden van mijn eerste kind en bij mijn tweede net zo.

Wat is een voedingstop?

Een voedingstop is een shirtje waarbij je gemakkelijk een borst kunt ontbloten zodat je borstvoeding kunt geven. Je kunt een deel van het topje bovenaan eenvoudig losklippen bij het spaghetti bandje om te kunnen voeden. Het voordeel van een voedingstop is dat je buik bedekt blijft en je enkel de borst hoeft te ontbloten.

Voedings-bh of voedingstop?

Het hangt wellicht van je cup-maat af, maar ik heb zelf de voedingsbh’s niet echt gedragen die ik had. Ik droeg enkel borstvoedingshemdjes. Ik vond dat het allerfijnst en gemakkelijkst. In het begin droeg ik beide over elkaar heen, maar al snel liet in de bh achterwege. De voedingstop vond ik zo fijn, omdat mijn buik bedekt bleef.

De voordelen van een borstvoedingshemdje

Het grote voordeel van een voedingstop is dat je weinig moeite hoeft te doen om je kindje aan te leggen en toch redelijk bedekt blijft.

Als je een vest draagt boven je voedingstop, hoef je geen enkel shirt omhoog te trekken of de hals naar beneden. Je kindje (en je borst) kunnen een beetje beschut achter je vest blijven.

Ze zijn relatief goedkoop en je kunt het combineren met je normale kleding. Je hoeft er dus geen speciale borstvoedingsbloesjes en truien voor aan te schaffen.

Hoeveel voedingstopjes?

Ik wilde iedere dag een schoon voedingstopje aan, dus had er zeker een stuk of 8. Minimaal 4 zodat je op tijd een schone hebt na het wassen en een aantal verschillende kleuren.

Welke voedingstop?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten voedingstops. Topjes die je figuur corrigeren, topjes met een beetje ondersteuning voor je borsten, simpele topjes. Ik was fan van dit soort voedingstops.

Andere fijne dingen die je in huis kunt halen als je borstvoeding gaat geven zijn zoogcompressen en Purelan tepelzalf. Qua borstkolf is de meest verkochte in Nederland volgens mij de Medela Swing. Ik heb echter na onderzoek en ervaringen vragen gekozen voor de Horigen Chicture en was daar enorm tevreden mee.

Kleding bevalling: hier moet je op letten
Scroll naar boven