Oeh het is bijna zover en nu vraag je je af: welk ondergoed is handig voor na de bevalling? In een eerdere blog schreef ik over kleding tijdens de bevalling. In deze blog speciaal aandacht voor het ondergoed na de bevalling.

Fijn en praktisch ondergoed na de bevalling

De eerste dagen na de bevalling verlies je vaak nog behoorlijk wat bloed. Dat kan ook in stolsels zijn. In je kraampakket zit daarvoor een pak met grote verbanden. Ze zijn breed, lang en dik en hebben geen vleugeltjes zoals je misschien gewend bent van gewoon maandverband.

Het is fijn als je dit verband gemakkelijk in je ondergoed kunt dragen zonder dat het erbovenuit steekt. Je kunt ervoor kiezen de boxer van je vriend/man te dragen, maar die hebben vaak smalle pijpjes die knellen en vaak zijn ze juist net iets te wijd van boven. Je maakt het jezelf dus een stuk aangenamer door broekjes zoals dit of slips zoals deze aan te schaffen. Koop ze een maatje groter dan je van jezelf gewend bent.

Ondersteunend ondergoed

Na de bevalling is je buik nog een tijdje gezwollen en slap. Dat kan rottig voelen, omdat je tijdens de zwangerschap een strakke buik gewend was. Sommige vrouwen vinden het fijn om dan corrigerend ondergoed te dragen. Het merk Carriwel heeft comfortabele en praktische lingerie voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Gun het jezelf

Het is een bijzondere tijd waarin je je zo goed mogelijk mag voelen ondanks ongemakkelijke dingen zoals bloedverlies. Gun jezelf dus echt fijn ondergoed, ook al denk je: pfff dat soort dingen wil ik echt niet dragen óf voor die korte tijd ga ik dat niet aanschaffen. Het maak het dragen van dik maandverband echt fijner, voor zover dat fijn kan zijn.

In een andere blog heb ik meer geschreven over voedingstops na de bevalling.

Ik wens je een prachtige en voorspoedige bevalling toe!

Liefs Mirthe

Scroll naar boven