Welke kleding trek je aan tijdens de bevalling in het ziekenhuis?

kleding tijdens de bevalling

Het is tijd om je vluchttas klaar te maken, maar welke kleding neem je mee voor tijdens je bevalling? En wat wil je dragen ná de bevalling? Ik zelf was wekenlang op zoek naar de juiste kleding. Belachelijk, denk ik achteraf. Maar ik wilde perse iets goeds, wat ook nog leuk zou staan op de foto’s.

Lang shirt, blote billen

Wanneer je in het ziekenhuis bevalt, is het fijn om een lang en wijd shirt te dragen. Zodra je vliezen zijn gebroken, kan je ervoor kiezen om enorm dik verband in je onderbroek te doen of gewoon je onderbroek uit te laten. Ik liep tijdens de weeën heen en weer tussen het toilet en de wasbak, en koos dus voor het laatste. Wel fijn dat ik een lang shirt over mijn billen had, al ben je daar op dat moment totaal niet mee bezig. Ook vond ik een los shirt veel fijner dan een strak shirt. Alle druk tegen mijn buik was onprettig.

Knoopjes? Topje?

Ik heb urenlang gezocht naar een mooi lang shirt met knoopjes. Want: dat zou toch het fijnste zijn om het pasgeboren kindje direct huid-op-huid aan te leggen? Totaal niet nodig 😊. Je trekt gewoon je wijde shirt (als je dat nog aan hebt) met één handgebaar omhoog. Voel je je dan bloot? Daar ben je echt totaal niet meer mee bezig. Je ligt toch al de hele tijd in je blote kont te baren.

Ook dacht ik een mooi topje aan te trekken. Leuk voor de foto’s en beter dan blote borsten. Toch? Nee, ook dat is allemaal leuk bedacht maar erg onhandig. Je wilt je kindje direct lekker tegen je huid aan leggen op je borst. Een topje of BH zit alleen maar in de weg op zo’n moment.

Uiteindelijk droeg ik een spuuglelijk knalroze wijd lang shirt van de H&M. Perfect!

Koud, warm: wees op alles voorbereid

Ik had veel gelezen over warme sokken meenemen. Zelf heb ik het geen moment koud gehad. Maarja, veel vrouwen schijnen dus koude voeten te krijgen. Neem daarom ook lekker warme sokken mee en een wijde joggingbroek. Krijg je het net zo warm als ik? Vraag je man of de verpleegster dan om een zak met ijs! Goddelijk!

Wat draag je ná de bevalling?

Er zijn vrouwen die in hun mooiste jurk het ziekenhuis verlaten. Ik zelf was erg blij met mijn wijde hipster, ruime donkerkleurige joggingbroek (je weet maar nooit of die verbanden alles goed opvangen) en eenvoudig shirt.

Mijn vriend heeft mij geholpen met aankleden nadat ik gedoucht had. Ik kon mijn broek en sokken namelijk nog niet echt zelf aan doen. Ook had ik enorm opgezwollen voeten door het vocht. Simpele sneakers waren dus ook erg handig. Ik had een tas vol kleding mee, maar terwijl ik onder de douche zat heeft de verpleegster uitgezocht wat ik aan zou trekken. Ze wist natuurlijk als geen ander wat je wel/niet aan wilt na een bevalling.

Tip: regel een leuk shirt voor papa!

Vol trots droeg Stefan zijn ‘papa t-shirt’ dat ik voor hem had gemaakt. Superleuk! Liep hij daar als kersverse papa door het ziekenhuis heen met zijn ‘made for diapers Papa shirt’. Hij had het ook aan toen hij aangifte ging doen van de geboorte en draagt het nog steeds met veel plezier.

Wat draag/droeg jij tijdens je bevalling? Ik ben erg benieuwd. Let me know in de reacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here