Zelf ijsjes maken is fantastisch! Ze zijn mooier, lekkerder, leuker, gezonder, unieker. Nouja, je snapt het. Ik ben fan :). Iedere verjaardag maak ik speciale ijsjes in het verjaardagsthema. Dit jaar was het thema van mijn oudste dochter haar verjaardag ‘bloemenfeest’. Dus dat werden prachtige bloemenijsjes. In dit bericht zal ik af en toe een nieuwe topper toevoegen. Dus wil je zelf ijsjes maken? Dan deel ik hier wat inspiratie.

Zelf ijsjes maken

De sky is de limit als je zelf ijsjes gaat maken. Ik maak vaak waterijsjes of yoghurtijsjes. Maar je kunt natuurlijk allerlei soorten ijs maken. Waar je maar zin in hebt. Wat je nodig hebt? IJsvormpjes een vriezer en de ingrediënten ;). En een blender is ook wel handig.

Bloemenijsjes

bloemenijsjes maken
Liggende ijshouders

Speciaal voor het bloementhema heb ik nieuwe ijsvormpjes gekocht die liggend de vriezer in kunnen. Zo blijven de bloemen mooi op hun plek.

Uitleg is denk ik verder niet nodig 🙂 Je maakt wat limonadesiroop aan en vult de vormpjes met de limonade. Dan was je de bloemetjes en legt ze in de siroop. IJsjes de vriezer in en genieten maar!

zelf ijsjes maken
Bloemenijsje 🙂

Regenboogijsjes

Regenboogijsjes zijn ook áltijd een hit. Lekker met gepureerd fruit en dan in laagjes in een ijsvormpje.

Ijsje met blauwe bessen, kiwi, ananas en aardbei

Eigenlijk zijn alle soorten fruit heerlijk in een ijsje. Om wat inspiratie op te doen voor de kleuren:

Blauw/Paars: blauwe bessen, bramen,pruimen
Groen: kiwi, druiven, appel (deze laatste twee gaan richting het geel na pureren)
Geel: banaan, ananas, mango, perzik
Oranje: meloen, abrikoos
Rood: frambozen, aardbeien

Het leuke aan fruit in ijsjes is dat de structuur heel bijzonder wordt. Het is ook leuk om in de liggende ijsvormen plakjes fruit te leggen. Zodat je ziet welk fruit het is en zodat je de structuur nog beter kunt proeven.

Zelf een leuke tip voor ijsjes maken?

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen op mijn blog of tips! Stuur me vooral een berichtje via @mooiemamablog.

Scroll naar boven