Infacol

Welkom hier mooie mama. Waarschijnlijk heeft jouw baby last van buikkrampjes, anders kwam je niet op deze blog terecht. Eerder schreef ik al eens over het middel Sab Simplex, maar er zijn ook veel vragen over Infacol. In dit blog ga ik dieper in op wat Infacol is, wat het doet en hoe het verschilt van Sab Simplex, een ander veelgebruikt product om baby’s te helpen met buikkrampjes.

Wat is Infacol?

Infacol is een niet-voorgeschreven medicijn dat is ontworpen om baby’s te helpen bij buikkrampjes en gaspijn. Het belangrijkste actieve ingrediënt in Infacol is simeticon, dat de spanning van gasbellen in de maag en darmen verlaagt, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden geëlimineerd. Dit kan helpen om het ongemak te verminderen dat je baby ervaart als gevolg van gasophoping in hun buik.

Hoe werkt Infacol?

Infacol werkt op een vergelijkbare manier als Sab Simplex door de oppervlaktespanning van gasbellen in het spijsverteringsstelsel te verminderen. Dit maakt het gemakkelijker voor de gasbellen om samen te smelten en uit het lichaam van je baby te worden verdreven, wat verlichting kan bieden bij buikkrampjes en gaspijn.

Infacol Bijwerkingen

Hoewel Infacol over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kan het bij sommige baby’s milde bijwerkingen veroorzaken, zoals diarree of een verandering in ontlastingspatroon. Als je merkt dat je baby ongewone reacties vertoont na het gebruik van Infacol, is het belangrijk om dit met je arts te bespreken.

Hoe Snel Werkt Infacol?

De snelheid waarmee Infacol werkt, kan variëren van baby tot baby. Sommige ouders melden dat ze al binnen enkele dagen verbetering zien in het comfort van hun baby, terwijl het bij anderen iets langer kan duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de aanbevolen dosering te volgen, zoals aangegeven op de verpakking.

Infacol Ervaringen

Veel ouders hebben positieve ervaringen met het gebruik van Infacol om de buikkrampjes van hun baby te verlichten. Ze merken vaak een afname in huilerigheid en ongemak bij hun kleintjes na het gebruik van Infacol. Het kan een waardevolle optie zijn als je baby last heeft van gaspijn.

Het Verschil Tussen Sab Simplex en Infacol

Het belangrijkste verschil tussen Sab Simplex en Infacol ligt in hun actieve ingrediënten. Beide producten bevatten simeticon, maar ze kunnen verschillende formuleringen en concentraties hebben. Het kan zijn dat sommige baby’s beter reageren op het ene product dan op het andere, dus het is de moeite waard om met je arts te overleggen welke optie het beste bij jouw baby past.

Cinababy of Infacol?

Cinababy is een ander vrij verkrijgbaar medicijn dat wordt gebruikt om buikkrampjes bij baby’s te verlichten. Het hoofdbestanddeel van VSM Cinababy is komijnolie. Dat staat bekend om kalmerende eigenschappen voor het spijsverteringsstelsel. Het kan helpen om gasvorming te verminderen en de buikkrampjes van je baby te verlichten.

Het belangrijkste verschil tussen Cinababy en Infacol is het actieve ingrediënt. Terwijl Infacol simeticon bevat (net als Sab Simplex), vertrouwt Cinababy op komijnolie. Elk kind is uniek, dus sommige baby’s kunnen beter reageren op Cinababy, terwijl anderen meer baat hebben bij Infacol.

Natuurlijke alternatieven om buikkrampjes te verlichten

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het verkennen van verschillende opties om de buikkrampjes van je baby te verlichten. Hier zijn enkele alternatieven die je kunt overwegen:

  1. Zachte Massage: Een milde buikmassage met babyolie kan gunstig zijn om de beweging van gas in de darmen van je baby te stimuleren en verlichting te bieden.
  2. Warmtekussen Gebruiken: Deze warmtekussens bieden warmte en lichte druk, wat erg geruststellend kan zijn voor je kleintje wanneer het last heeft van buikkrampjes. Ze kunnen eenvoudig in de magnetron worden opgewarmd en blijven goed op de buik liggen.
  3. Boeren na elke Voeding: Het is belangrijk ervoor te zorgen dat je baby tijdens de voeding regelmatig boert om opgehoopte lucht uit hun maag vrij te laten. Als je baby moeite heeft met boeren, kan het helpen om ze iets hoger over je schouder te leggen en zachtjes over hun rug te wrijven.
  4. Verander de Houding: Tijdens het voeden kan het nuttig zijn om de houding van je baby aan te passen en ervoor te zorgen dat ze na de voeding rechtop blijven om luchtinslikken te minimaliseren. Zorg er ook voor dat ze tijdens het voeden zo min mogelijk lucht binnenkrijgen. Een goede aanhapping aan de borst of een geschikte flessenspeen kan aanzienlijk verschil maken.
  5. Let op je Dieet (voor borstvoeding): Als je borstvoeding geeft, let dan op je eigen dieet en vermijd voedingsmiddelen die gasvorming kunnen veroorzaken.
  6. Kies de Juiste Flessenspeen (voor flesvoeding): Bij flesvoeding is het belangrijk ervoor te zorgen dat de flessenspeen de juiste maat heeft om de luchtinname te minimaliseren.
  7. Draag je Baby: Tijdens periodes van buikkrampjes kan het dragen van je baby in een draagdoek zoals deze zowel jou als je baby comfort bieden. Je baby zit rechtop en voelt troost en warmte door dicht bij jou te zijn.
  8. Zoek Ondersteuning: Vergeet niet dat je niet alleen bent in deze situatie. Praat met andere moeders, zoek steun bij familie en vrienden, en wees niet bang om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Het opvoeden van een baby kan soms overweldigend zijn, maar samen staan we sterker.

Kortom: infacol is een optie die je kunt overwegen om de buikkrampjes van je pasgeboren baby te verlichten. Het heeft vergelijkbare eigenschappen als Sab Simplex en kan effectief zijn bij het verminderen van gaspijn en ongemak. Overweeg echter zeker de natuurlijke benaderingen voordat je medicatie gebruikt, en raadpleeg je arts voor deskundig advies over welke optie het beste is voor jouw baby. Weet dat je het geweldig doet, mama, en dat je alles in het werk stelt om je kleintje te helpen gedijen en groeien. Veel liefs voor jullie.

Scroll naar boven