Sab Simplex

Hey lieve mooie mama. Misschien kom jij op deze blog omdat je met je handen in het haar zit. Je kleintje heef last van buikkrampjes. Je kan zelf in tranen uitbarsten als je ziet dat je kleintje pijn heeft en je hem/haar niet getroost krijgt.

Veel nieuwe moeders staan voor dezelfde situatie en zoeken naar oplossingen om hun kleintje te helpen. Een van de opties die je misschien hebt gehoord, is Sab Simplex. In deze blog ga ik dieper in op wat Sab Simplex is, wat het doet en welke alternatieven er zijn voor baby’s met buikkrampjes zonder medicatie.

Wat is Sab Simplex?

Sab Simplex is een vrij verkrijgbaar medicijn dat wordt gebruikt om baby’s te helpen bij buikkrampjes en gasvorming. Het hoofdbestanddeel van Sab Simplex is simeticon, een stof die de oppervlaktespanning van gasbellen in de maag en darmen verlaagt, waardoor deze gemakkelijker kunnen worden afgevoerd. Dit kan helpen bij het verlichten van het ongemak dat je baby ervaart als gevolg van gasophoping in hun buikje.

Hoe werkt Sab Simplex?

Sab Simplex werkt als een ontlastingsmiddel voor gas. Wanneer je baby Sab Simplex krijgt, vermindert het de spanning van gasbellen in hun maag en darmen. Hierdoor kunnen de gasbellen gemakkelijker samensmelten en
uit het lichaam worden verwijderd, waardoor verlichting wordt geboden van
buikkrampjes en gaspijn.

Wanneer Sab Simplex gebruiken?

Sab Simplex is geschikt voor baby’s die last hebben van buikkrampjes en gaspijn, wat veel voorkomt in de eerste maanden van hun leven. Deze krampjes worden vaak veroorzaakt door het nog onvolwassen
spijsverteringssysteem van de baby en kunnen leiden tot huilerigheid en
ongemak.

Sab Simplex kan worden gebruikt om de symptomen van buikkrampjes te verlichten, maar het is belangrijk om altijd eerst een arts te raadplegen voordat je begint met enig medicijn, inclusief Sab Simplex, voor je
baby.

Sab Simplex liever niet gebruiken?

Hoewel Sab Simplex effectief kan zijn, kun je zeker eerst eens wat andere opties overwegen, vooral als je liever geen medicatie aan je baby wilt geven. Hier zijn enkele redenen waarom je kunt overwegen om geen Sab Simplex te gebruiken:

Natuurlijke Benadering: Het is altijd een goed idee
om te streven naar natuurlijke benaderingen als het gaat om de gezondheid van je baby. Sab Simplex is en blijft een medicijn, terwijl er ook natuurlijke
manieren zijn om buikkrampjes te verlichten.

Potentiële Bijwerkingen: Hoewel Sab Simplex over het
algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige baby’s gevoelig reageren op medicatie. Bijwerkingen zijn zeldzaam, maar waarom het risico nemen als er alternatieven zijn?

Tijd en Geduld: Buikkrampjes zijn meestal tijdelijk en verdwijnen na verloop van tijd. Het kan een kwestie van geduld zijn om je baby door deze moeilijke fase heen te helpen zonder medicatie.

Natuurlijke alternatieven buikkrampjes baby

Ik ben er zelf voorstander van om eerst te kijken naar alternatieven die je kunt
overwegen om de buikkrampjes van je baby te verlichten:

  • Massage: Een zachte buikmassage met babyolie kan helpen om gasbeweging in de darmen van je baby te bevorderen en verlichting te bieden.
  • Warmtekussen: de warmte en de lichte druk door het gewicht van dit soort warmtekussens zijn heel fijn voor je kleintje als het buikkrampjes heeft. Je warmt ze eenvoudig op in de magnetron en het blijft ook goed liggen op het buikje.
  • Frequent Boeren: Zorg ervoor dat je baby tijdens het voeden regelmatig boert om lucht uit hun maagje vrij te laten. Heeft je baby moeite met boeren? Het kan helpen om je baby wat hoger over je schouder te leggen en over het ruggetje te wrijven.
  • Houding: Probeer de houding van je baby te veranderen tijdens het voeden en houd ze na de voeding rechtop om lucht inslikken te verminderen. Let ook op dat ze tijdens de voeding zo min mogelijk lucht binnen krijgt. Goed aanhappen aan de borst of een goede flessenspeen kunnen een groot verschil maken.
  • Dieet: Als je borstvoeding geeft, let dan op je dieet en vermijd voedingsmiddelen die gas kunnen veroorzaken. Als je flesvoeding geeft, zorg er dan voor dat de flessenspeen de juiste maat heeft.
  • Dragen: het kan voor jou en je baby heel fijn en helpend zijn om tijdens de periodes van buikkrampjes te dragen in een draagdoek zoals deze. Je kindje zit dan rechtop en ervaart troost en warmte door nabij jou te zijn.
  • Deel met anderen: Vergeet niet dat je niet alleen bent. Praat met andere moeders, zoek steun bij familie en vrienden, en vraag om hulp wanneer dat nodig is. Het opvoeden van een baby kan soms overweldigend zijn, en samen staan we sterker.

Kortom: Sab Simplex is een optie die je kunt overwegen om de buikkrampjes van je pasgeboren baby te verlichten. Het kan effectief zijn bij het verminderen van gaspijn en ongemak. Echter, er zijn ook niet-medicinale benaderingen en alternatieven die je kunt proberen om het comfort van je baby te verbeteren.

Ik zelf ben er altijd voorstander van om die als eerst te proberen. En onthoud dat de gezondheid en het welzijn van je kleintje altijd de hoogste prioriteit moeten hebben, dus raadpleeg altijd een arts voordat je enige vorm van behandeling start. Veel succes, mama! Je doet het geweldig.

Lees ook: 

Infacol bij buikkrampjes?

 

Scroll naar boven